BendOver – Boriću se

video singl

 

 

Piše: Milan B. Popović, rok novinar, publicista i pesnik

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Osnovan je u proleće 2005. godine i tada radi kao kaver bend. U zimu 2018. godine, snima tri autorske demo pesme: “Boriću se”, “Otrovna je kao greh” i “Bendover please” sa kojima konkuriše na nekoliko festivala.

U finalu takmičenja 53. Zaječarske Gitarijade 2019. biva proglašen za najbolji bend po odluci žirija. Na 54. Zaječarskoj Gitarijadi 2021. godine, BendOver biva proglašen za najbolji bend na takmičenjima Gitarijade u ovom veku, a Buca dobija nagradu “Momčilo Moša Radenković” za najbolji vokal.

Početkom 2022. bend potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Multimedia Music records i na proleće izdaje svoj prvi album „Zidovi prošlosti“.

Trenutnu postavu benda čine:

  • Miloš Došić „Buca“ – vokal, usna harmonica
  • Vladan Vučić „Vule“ – gitara, prateći vocal
  • Goran Pantić „Panta“ – gitara, prateći vocal
  • Ivan Đačić „Đakon Strasni“ – bas gitara, prateći vocal
  • Mario Milićević „Maki“ – bubanj

 

Za svako uho slušljivi, ali ipak opako oštri i opaki muzički gruv gitarskih riff baražnih paljbi numere i video spota BORIĆU SE argumentuje da ne morate po svaku cenu biti izrazit i čist ko izvorska voda u planini Zlatibora i rokenroler u srcu, a da pritom  zvučite mejnstrim! Naprotiv, to je upravo KVALITET PLUS ove pesme BORIĆU SE, ali ne samo nje , nego i ranijih singlova koje je široki slušalački i TV auditorijum imao prilike da čuje na njihovim veoma uspešnim i fabulozno atraktivnim živim nastupima, akustičnim (što daje posebnu čar i notu, značaj!!!) na TV gostovanjima u raznim TV emisijama. Video rad spota pesme BORIĆU SE  je delo Nikole Delbirevića.

Mojoj malenkosti je posebno interesantan tekstualni deo pesme autora Miloša Buce Došića, i ako upravo on, Miloš Došić Buca, može dobiti najveći kompliment od nekog pesnika, naprosto kad sam čuo ovaj njegov tekst za pesmu BORIĆU SE, pomislio sam kako bih bio sretan da sam ga ja, Milan B. Popović, sa sedam objavljenih knjiga urbanih pesama i tri original muzička CD-a (u rock, metal, rege i hip hop maniru sa 50 mojih pesama i  umetnicima iz svih država bivše Jugoslavije) napisao ovako izuzetan, širok, sveobuhvatan, raritetan, unikatan, ekspresivan, inteligentan, neobičan, originalan, drugačiji, nego što to domaća produkcija danas nudi,  tekst za pesmu- BORIĆU SE! Svaka mu čast na tome!

U skoro pa radijski neprihvatljivih u prvi mah, ali na drugi mah ipak, radijski poželjnih, prihvatljivih skoro pa pet minuta trajanja pesma BORIĆU SE stalo je puno srčanosti, puno iskrene energije, puno iskrene ljubavi, borbe za život i ljubav!

Gitarski solo negde na sredini numere BORIĆU SE  isijava kao grom iz vedra neba i dovodi pesmu do usijanja, pa ona postaje dinamitna, postaje dinamičnija, postaje i više od rock n rolla, i više od hard rock-a, ona postaje ISTINA DUŠE  pet muzičara i umetnika koji su dali sve od sebe ne praštajući ni svojim instrumentima, a ni praštajući ni sebi samima. Set bubnjeva samo pojačava kanonadu u ovoj opštoj borbi!

Grupa BENDOVER iz Beograda je redak primer u domaćoj pa i regionalnoj autorskoj rock produkciji. Oni moćno dobro izgledajuna sceni i u spotu, imaju dress kod, oni dobro sviraju, Miloš Buca piše dobre pesme i zna da peva i autentični je i rođen za front mena, i ja sam siguran da za njih u daljoj budućnosti sreće i uspeha, novih dobrih pesama i hit singlova- neće faliti niti nedostajati!

Iskreno, posle hit singla OTROVNA JE KAO GREH, mislio sam da su slučajno uboli hit singl. Sada su me u potpunosti ubedili u suprotno i razoružali. Video singl BORIĆU SE je naslednik pomenute pesme , samo napisan i odsviran u drugom fazonu, a opet – TOP HIT SINGL!!!

Što se mene tiče, jedva čekam da čujem i preostale numere sa CD-a!

Ja, Milan B. Popović, boriću se  da uvek podržim  maestralno  originalne rock  bendove poput benda- BENDOVER!

Preporuka za preslušavanje se, naravno, podrazumeva!

Share This