Boris Bakalov: Ne odustajte od svojih klinačkih snova 

Intervju: Ivan Bajović, Foto: Laki Lazarević

Za početak prestavite se našim čitaocima?

Moje ime je Boris Bakalov. Ja sam jedan od vokala i tekstopisaca benda ’’Ničim izazvan’’.

 Kako je nastao bend Ničim izazvan i ko su članovi?

Ovaj bend je nastao tako što se grupa prijatelja okupila oko jedne ideje da se uživa u muzici na jedan poseban način – stvarajući je. Članovi su Bojan Gluvajić, Mane Gluvajić, Marko Leđenac, Nemanja Vujović, Borislav Kuga, Dragana Ilić, Nikola Petrović,Igor Martinko i Boris Bakalov

Koliko dugo bend postoji i koliko do sada ima izdatih albuma iza sebe?

Ove godine smo proslavili naš peti rođendan.Za to vreme smo izdali dva studijska albuma ’’Ničim izazvan’’ i ’’Odlaziš?’’. Pored ta dva albuma imamo još 4 singla koji su izašli u proteklih godinu dana.

 Gde pronalazite inspiraciju za vaše pesme?

Nije laž kada kažu da je inspiracija svuda oko nas. Potrebno je samo naučiti sebe to i biti otvoren da vas vaša okolina inspiriše.

Trenutno ste jako aktivni možete li nam najaviti neke vaše nastupe u skorije vreme?

Ovo leto smo imali priliku da budemo prilično koncertno aktivni. U avgustu posećujemo ’’Love Fest’’ u Vrnjačkoj Banji, zatim smo u Kotoru 11. avgusta , posle u rodnom Vrbasu, Beogradskom Beerfestu i Kraljevu na kraju samog meseca.

 Kako je došlo do saradnje sa Darkom Rundekom?

Pesma ’’Beskućnik’’ sama po sebi govori o praktično dve osobe. Jedna je kakvu je svet vidi a jedna kakav je on zapravo. To je bila idealna prilika da je otpevaju dve osobe. Imali smo čast da se na jednom festivalu sretnemo sa Darkom Rundekom i kroz razgovor smo došli na ideju da ga pozovemo da bude naš gost i on je pristao. Veoma smo ponosni na tu saradnju. 

Da li za vas pisanje pesama može biti pročišćenje duše?

Nama bavljenje muzikom pomaže da ostanemo pri zdravom razumu u ovim vremenima u kojima živimo. Svakodnevne situacije i problemi se mnogo lakše podnose. Takođe, često se te situacije mogu okrenuti u vašu korist kao inspiracija.

Tekstovi vaših pesama su uglavnom ljubavni i da li su vaše pesme bazirane na ličnim iskustvima?

Gotovo svaka pesma je zasnovana na nekom ličnom iskustvu. Slabo baratamo sa izmišljenim situacijama. Sve pesme su napisane na ličnom iskustvu a ponekad je inspiracija bila situacija koja se dogodila nekome ko je nama blizak.

 Koji bendovi su uticali na vas i na vašu muziku?

Naš bend se sastoji od devet ljudi čiji su muzički ukusi veoma različiti. Muzičari i bendovi koji su uticali na nas se broje desetinama. Uglavnom to je muzika koju smo slušali celog života i ne bih vam rekao istinu kada bih izdvojio samo nekoliko od svih njih.

 Koju bi ste knjigu preporučili najboljem prijatelju?

Kad svinje polete – Mark Blejk (Preveo Dejan Cukić)

 Kako se boriti protiv nekulture?

Za početak da naučimo da je primetimo i da je ne ignorišemo a onda se boriti protiv nje snažno kulturom.

 Koja je vaša poruka mladima?

Ne odustajte od svojih klinačkih snova i čuvajte svoje zdravlje i svoju mladost.

Share This