Nuvel Vag, KKN, Smak Plus i Jelena Tomašević oduševili publiku u drugom delu Garden Sessions koncerata

 

Foto: Dušan Milenković

Drugi deo Garden Sessions sezone koncerata u beogradskoj Botaničkoj bašti završen je 30. jula 2023. koncertom francuskog sastavak Nuvel Vag (Nouvelle Vague) za koji mnogi s razlogom pripisuju epitet “miljenici beogradske publike”, što se pokazalo i ovog puta. Mnogobrojna publika uživala je u pesmama: “In a Manner of Speaking” “Fade to Grey”, “Blue Monday”, “Dancing With Myself”, “Ever Fallen in Love” “Making Plans for Nigel”, “Teenage Kicks” , “A Forest” i mnogim drugim. Organizator i tvorac Garden Sessions sezone koncerata, već treću godinu zaredom, je Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Foto: Iva Tanacković

Nastupu Nuvel Vag prethodili su izuzetni koncerti domaćih muzičara. 27. jula koncert je održala Jelena Tomašević koja je svoj nastup počela baladom “Da mi je da mi se vrati”. “Do sada sam samo šetala sa mojom malom kćerkom Minom po čarobnoj Botaničkoj bašti, ali sada večeras prvi put pevam na ovom divnom mestu”, rekla je Jelena Tomašević publici. Dobitnica internacionalnih i domaćih nagrada za interpretaciju, hit ili album godine, predstavila je i balade “Diraj mi usne” i “Život u koferima”, singlove koji su izašli u doba pandemije korona virusa 2020. godine, a spremni su za treći album. Izvela je i veliki pop hit “Radio svira za nas”, kao i obradu pesme grupe Bijelo dugme “Bitanga i princeza”, svoju verziju pesme “Ljuljaj me nežno” Olivera Mandića, “Zlatni dan” koji je proslavio Biseru Veletanlić, kao i makedonsku narodnu pesmu “Jovano, Jovanke”.

Foto: Dušan Milenković

Nastup grupe Smak Plus obeležio je 28. jul Garden Sessions-a. Na koncertu su se istakli veliki hitovi kao što su “Šumadijski Blues” i “Profesor”. Grupa Smak plus predstavlja nastavak rada antologijskog bluz rok sastava Smak sa mlađim članovima. Bend izvodi numere iz standardnog repertoara, ali i kompozicije koje Smak nije izvodio uopšte ili retko, na nastupima pre više decenija. Završnicu dvočasovnog koncerta obeležile su pesme: “Ulazak u harem”, “Crna dama”, “Daire” i “Satelit”.

Foto: Iva Tanacković

Bend Kanda, Kodža i Nebojša nastupio je 29. jula u Botaničkoj bašti. Neposredno pred koncert bubnjar Vladan Rajović izjavio je: “Ambijent je vrlo inspirativan i jedva čekamo da se popnemo na binu.” Publiku su činile i mlađe i starije generacije, koje rado prate ovaj kultni beogradski sastav. Pored svojih najvećih hitova, bend je izveo i numere sa novog albuma “Beton”, koje su ispraćene ovacijama.

Share This