Branislav Bane Lazić – Ne brini (accoustic)

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Numera NE BRINI je singl koji je nastao davne 2001. godine, ali je tek sada, ove 2022. godine ugledao svetlost dana i dočepao se se uzdaha etra i vetra. Zanimljivost za singl NE BRINI je da je super sonična balada, rađena po principu nekadašnjeg čuvenog anplagd MTV serijala koji je i dan danas veoma cenjen i poštovan, i u akustičnom je ruhu i kaputu, i iste takve su mu reči i tonovi.

Treba reći da u nešto više od tri minute trajanja ove moćne balade, a poznato je da rokeri i metalci prave najbolje balade, dolazi do izražaja anđeoski glas BRANISLAVA BANETA LAZIĆA, koji u sebi nosi više oktava.

Tekst pesme je veoma inteligentan, što se ne bi moglo  potvrditi za većinu srpskih i regionalnih bendova svih generacija.

BRANISLAV BANE LAZIĆ je baladom NE BRINI napravio iskorak u svom dosadašnjem umetničkom radu, što je KVALITET PLUS i to shvatite samo i isključivo pozitivno!

Danas se svi trude da imaju teške gitarske rifove i solaže koje dolaze kao gromovi sa neba.

Branislav Bane Lazić radi to suptilnije, a opet oštro i resko. On nije ljigav i baladan iako peva baladu NE BRINI. On je u njoj oštar kao žilet, vokal briljira i ima jasne intonacije, a tekst posebnu težinu i snagu. BANE se obraća Bogu i traži od njega sreću, ljubav i miran san. On to želi sebi i svima nama. U tome je poenta značaja i značajnosti, važnosti postojanja ovog umetnika.

Songove poput NE BRINI treba pohvaliti što privatno, što javno, evo upravo kako ja to sada činim.

Treba istaći da su u toku užurbane pripreme za snimanje video spota za pesmu NE BRINI!

Što se mene tiče, i mojih normativnih merila, kodeksa i vrednosnih lestvica BRANISLAV BANE LAZIĆ ih je sasvim i u potpunosti zadovoljio i čista srca potpisnik ove recenzije za ostvarenje NE BRINI mu odaje priznanje i daje čistu akademsku desetku!

Bravo!

Share This