Bullet – Glauberova so

FIDBOX, 2021.

 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Izuzteno prijatni, veoma dobro i kompaktno instrumentalno usvirani – što se na njihovim BULLET  koncertnim uživo nastupima posebno može čuti i uočiti – trio u sastavu: VOJISLAV LAKOVIĆ, vokali bas gitara, MARKO JAKOVLJEVIĆ, gitara i maestro za setom bubneva, SRĐAN RADIBRATOVIĆ. Posebno bih istakao doprinos ovome bendu dvojici članova ovoga dokazano profesionlnog i uspešnog trija BULLET iz Vrnjačke Banje, a kao da su iz Beograda, Londona, ili velelepnog Los Angelesa -kome teže i pripadaju, svojim talentom, umećem i znanjem.

To supre svega: VOJISLAV LAKOVIĆ, plemeniti, ali i odvažni, reski vokali bas gitarista grupe BULLET, koji je inače professor engleskog jezika, ali peva pesme na maternjem, srpskom jeziku, te mu odajem svako poštovanje, čast i naklon na tome – jer treba negovati domaće, jezik i kulturu, u okviru zapadne moderne rokenrol subkulture, koju i moja malenkost, MILAN B. POPOVIĆ, izuzetno voli, i stasala je uz nju. Druga bitna osoba u grupaciji BULLET je gitarista MARKO JAKOVLJEVIĆ, koji je za pojedine kompozicije komponovao muziku, a upojedinim i muziku i tekst. Bitno je napomenuti da je GLAVNI AUTOR I ALFA I OMEGA GRUPE BULLET UPRAVO VOJISLAV LAKOVIĆ,  i da je upravo VOJISLAV LAKOVIĆ napisao najviše tekstova pesama i komponovao muzike za numere na CD-u GLAUBEROVA SO!

Ispostavilo se da je od strane širokog slušalačkog auditorijuma, ponajbolje prihvaćen prvi uvodni song, na CD-u GLAUBEROVA SO, naslova BOLNO SVITANJE! BOLNO SVITANJE je brza rokenrol vožnja, ili trip, ozbiljnog i inteligentnog teksta – što je danas retkost u domaćoj produkciji – gitare i gitarska sola MARKA JAKOVLJEVIĆA isijavaju kao grom iz vedra neba baš tamo gde treba.

Vokal VOJISLAVA LAKOVIĆA je razgovetan i razaznivljiv, iako je melodijska vokalna linija ove numera veoma naporna za izvođenje. Ne mogu tačno da procenim, ali mislim da ovo ipak nije komercijalna pesma, već se ovde radilo o kvalitetu i umetnosti u svih tri minuta i pedeset jednoj sekundi trajanja pesme BOLNO SVITANJE i video spota. Bravo!

Naslovna numera GLAUBEROVA SO, je jedna, raskošna, rasterejućuća, pomazo bluzi, pomalo džezi, pomalo fanki numera, sa veoma interesantnim tekstualnim tematskim odabirima MARKA JAKOVLJEVIĆA, dok je muziku komponovoao VOJISLAV LAKOVIĆ. Izuzetno poletna, osvežavajuća i vedra pesma u sveopštem crnilu hard rok i metal produkcije današnjice!

Song TUĐI SNOVI je kompletno muzičko i liričko autorsko delo basiste i vokala VOJISLAVA LAKOVIĆA! On, vokal VOJISLAV LAKOVIĆ žestoko i kao da grize i kida sopstvene stihovne otkidaje, što se može i čuti i videti na video zapisu, da bi kasnije, tokom trajanja pesme TUĐI SNOVI, malo umirio strasti, i spustio loptu na zemlju – da se fudbalskim rečnikom izrazim – i priveo pesmu TUĐI SNOVI kraju.

GDE SU SADA TVOJI PRIJATELJI NOVI/KUDA TVOJ BROD PLOVI,/ GDE SU SADA/ GDE SU TI NESTALI SNOVI? -poručuje izuzetni VOJISLAV LAKOVIĆ u numeri TUĐI SNOVI u refrenu kao u repeticiji.

DRUMSKI CAR je numera i song baš po mojoj volji i temperamentu. Brza, dinamitna, dinamična, otresita, brutalna, besna, energična… Vokal (VOJISLAV LAKOVIĆ) daje svoj maksimum i uspešno to radi. I on besno kao alfa mužjak napada, ma kakvi napada, on prosto napastvuje kako moćno i silovito peva i pravi je lider benda. Prati ga izuzetni gitarista barabar njemu, rame uz rame, MARKO JAKOVLJEVIĆ, koji ovu numeru DRUMSKI CAR čini još efektnijom i značajnijom.

Bubnjar SRĐAN RADIBRATOVIĆ u ovoj pesmi ima svojih par sekundi solo improvizacije na koji se VOJISLAV LAKOVIĆ NADOVEZUJE svojim vokalom, a MARKO JAKOVLJEVIĆ priskače u pomoć, dovodeći numeru ukrajnjoj instanci do najvećeg favorita, potpisnika ove CD recenzije, mojema lenkosti, MILANA B. POPOVIĆA, pesnika i muzičkog CD recenzenta.

Završna numera navanserijski dobrom CD-u GLAUBEROVA SO, grupe BULLET iz Vrnjačke Banje, naziva DODIR TELA, kompletno je autorsko delo VOJISLAVA LAKOVIĆA. To je jedna užurbana rokenrol ljubavna storija, koju je vokal VOJISLAV LAKOVIĆ, izneo sa lakoćom, a gitarista MARKO JAKOVLJEVIĆ veoma sigurno i sasvim korektno -glečuda? – izuzetno, do samog trona album GLAUBEROVA SO do samog olimpijskog muzičkog vrha, zajedno sa VOJISLAVOM LAKOVIĆEM, najvišeg mogućeg postolja domaće srpske pa i ex-jugoslovenske rokenrol scene.

Umetnici iz sastava BULLET su, što je VEOMA BITNO napomenuti, i privatno, i javno, evo kako ja to sada upravo činim, izuzetni umetnici, kompozitori i instrumentalisti, koji opako dobro vladaju svojim instrumentima i mikrofonom, i imaju mudre i inteligentne tekstove pesama – i zaslužili su mnogo veću pažnju medija, tu mislim na TV i radio stanice, štampane medije i internet portale, ali kao i što zaključujem iz telefonskih razgovora sa članovima grupe BULLET iz Vrnjačke Banje, oni NISU ZADOVOLJNI ODNOSOM PREMA GRUPI BULLET I TRETMANOM PREMA GRUPI BULLET glavnog i odgovornog urednika njihovog CD izdanja GLAUBEROVA SO, gospodina i političara, takođe i umetnika okojem sam javno u superlativu i njegovim solo albumima i singlovima pisao, GORANA JOVIĆA, vlasnika diskografske kuće FIDBOX, koja je grupi, BULLET i objavila CD GLAUBEROVA SO!

Bilo kako bilo, CD GLAUBEROVA SO, GRUPE BULLET iz Vrnjačke Banje JE ODLIČAN I VANSERIJSKI CD ISTINSKIH ZALJUBLJENIKA U ROK MUZIKU – POPUT MENE, NA PRIMER!

NEMOJTE PROPUSTITI PRILIKU DA ČUJETE OVE SJAJNE PESME MUZIČKOG ROKENROL SASTAVA I U STUDIJSKIM VERZIJAMA! MOŽETE IH PRONAĆI I NA YOUTUBE KANALU!

OVO JE I VIŠE NEGO DOBRO!

OVO JE I VIŠE NEGO ODLIČNO!

OVO JE KRAJNJE ISKRENO I OD SRCA SA NJIHOVE STRANE – BULLET – I POGAĐA DIREKTNO U SRCE!!!

A TO SE DANAS RETKO SREĆE I BAŠ ZBOG TOGA NAJVIŠE I CENI!

BRAVO UMETNICI IZ SASTAVA BULLET, I JEDVA ČEKAM DRUGI ALBUM!

PROMENITE IZDAVAČA ILI OBJAVITE NAREDNO AUTORSKO CD IZDANJE KAO SAMOSTALNO, KAO ŠTO JA TO RADIM SA SVOJIM CD MUZIČKIM KOMPILACIJAMA I BENDOVIMA NA MOJE STIHOVE IZ KNJIGA PESAMA!

OVO ŠTO VI STVARATE, VAŠA UMETNOST, JE MAESTRALNO!

ZAISTA JE MALO REĆI – BRAVO!

OSTAVILI STE PESNIKA – BEZ TEKSTA!

Share This