Bulletproof – Bite Down Hard

Samostalno izdanje

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Prilično, ma kakvi prilično, IZUZETNO sam prijatno iznenađen sazvučjem- i muzičkim i vokalnim – kojim sam se susreo kada je u pitanju bespoštedni trio iz Ivanjice – BULLETPROFF – i njihov CD BITE DOWN HARD. Izrazito visoki vokali NEMANJE STOJANOVIĆA (koji svira i gitaru u bendu) u prvi mah su me podsetili na neuništivog i fascinantnog, tetoviranog američkog pevača svetskog ranga – WILLIAM JASON MCMASTERA koji se proslavio u legendarnoj grupi – DANGEROUS TOYS! Ima još TU poređenja sa besnim glem rock bendovima poput: VAIN, Skid row pa i komercijalnim ali opako ubojitim – mojim omiljenim i za mene najvećim bendom ikada Guns n’roses, W. Axl roseom! Sve to shvatite samo kao kvalitet plus! Nikako drugačije – jer BULLETPROOF nisu kopija, oni su original i raritet, posebno danas, posebno u Srbiji, posebno ne u Beogradu, posebno da u Ivanjici!!!

Izrazito je zadovoljstvo slušati teški i besni hard rock koji nikome ne prašta, ni njima samima, ni njihovim instrumentima, ni površnom, ni zainteresovanom slušalačkom auditorijumu.

TRIO Bend BULLETPROOF iz Ivanjice (grada koji sam u mladosti posećivao jer sam rodom iz Užica) svakako treba pohvaliti i privatno i javno, evo, upravo ovako kako ja sada činim ovim publikovanim tekstom – jer oni to istinski zaslužuju svakim zvučnim dokumentom od njih osam koliko ih ima narezanih na ovoj kompaktnoj disketi naziva – BITE DOWN HARD!

BULLETPROOF hard’n’heavy trio iz Ivanjice objavio je debi album “Bite Down Hard” 27. februara i na njemu se nalazi osam numera. Istog dana objavljen je i njihov treći video singl pod nazivom “Drinking too much”.

Bulletproof čine Nemanja Stojanović – gitara i vokal, Danko Stojanović – bas gitara i Nemanja Tomićević – bubnjevi.

Foto: Tadija Savić

Album je samostalno izdanje, a možete ga nabaviti na Facebook i Instagram stranici benda, kao i na njihovoj Bandcamp stranici.

Video za pesmu „Drinking too much“ kompletan je rad Ivana Milosavljevića Džule, autor fotografija je Tadija Savić, a tvorac album covera Đorđe Grbović.

Što se tiče zvučne slike ističu se vatrena gitarska sola, solaže koje grme kao gromovi, setovi bubnjeva koji sabijaju sve pred sobom uz pomoć bas gitare uspešno krče gustu prašumu poput pobesnelog krda bizona! Sve se skladno spojilo u ovom triju što moja malenkost voli i što ga vraća u prošlost i najlepše dane detinjstva i mladosti, kada se komponovala najbolja muzika, a muzičari šminkali i oblačili u helanke i tapirali kose!

Neke numere su duže, neke numere su radijski frendli, neke vuku na AC/DC, sve do jedne drže jednu konstantu u kvalitetu i ne popuštaju u tome i to je, rekao bih, glavni kvalitet CD albuma BITE DOWN HARD! Ne mogu, a da se ne otrgnem utisku da u srcu Srbije postoje tri momka koja srčano drže do sebe i ponosno komponuju muziku iza koje pogledom u nebo mogu da hodaju i da se diče snimljenim materijalom u studiju. Ovo je više od materijala, ovo je život, ovo je čistokrvna duša, adrenalin, energija, bes, testosteron, dinamika, taktičnost, put, putešestvije kroz magični rokenrol i dijamant u najlepšem mogućem, brušenom smislu te reči i pojma!

Ja volim da živim dok postoje bendovi poput BULLETPROOF o kojima sa strašću i uzbuđenjem pišem dok istovremeno slušam sa zvučnika njihove pesme i na plejeru na opciji ripit.

Ja volim da volim, a kad nekog zavolim, kao na primer grupu BULLETPROOF i njihov tek objavljeni impresivni i refleksivni, dinamični, ubojiti CD BITE DOWN HARD, onda je to ljubav do kraja života!

Isto je i sa damama, rokerkama, gotičarkama, rokerkama, pankerkama…

Bravo za Ivanjicu i BULLETPROOF!

Maestralno dobro!

Vrhunski dobro! Vanserijski dobro!

Unikatno dobro! Iznenađujuće dobro!

Od mene toliko! Odoh da na miru slušam ovih 8 pesama sa CD-a BITE DOWN HARD!!!

Share This