Bulletproof: Plan nam je da se bacimo na svetsku turneju idemo na sve ili ništa pa šta bude

Intervju: Milan B. Popović

Od kada postoji bend i ko ga sve čini?

Bend postoji od 2019.god, a članovi su Nemanja Stojanović – gitara i vokal, Danko Stojanović – Bass i Nemanja Tomićević – bubanj.

Srenuo bih pažnju da je Aleksandar Saša Vučetić, basista i jedan od osnivača benda, napustio bend malo pre snimanja albuma, a učestvovao je u stvaranju većine pesama. Na njegovom mestu trenutno je Danko.

Ovo je debitantsko CD ostvarenje. Koliko ima pesama i kom žanru po Vama Nemanja najviše pripada?

Na albumu se nalazi osam pesama. Što se mene tiče, to je klasičan hard rock album, ali neko ga svrstava u glam i sleaze. Mada, mi smo želeli da spojimo hard iz 70ih i 80ih i tako dobili ovo.

Koji su vam muzički uzori, svakom članu ponaosob?

Meni AC/DC, a od pojedinačnih muzičara Jake E. Lee; Danku – bend Cream; Nemanji –  T. Don Dokken.

Foto: Tadija Savić

Doba je virusa Corona 19 pa nema živih svirki, ali vi ste žilavi i ne predajete se. To je za svaku pohvalu. Otkut tolika glad i ljubav prema generalno rock n rollu?

Obzirom na to kakvo je stanje, kako smo se nadali, sve je ispalo na kraju super. Svako od nas ima nešto kreativno u sebi, samo TO treba pronaći, a kada se pronađe onda se zagrize jako i ne pušta nikad, do kraja. Kao pit-bul (smeh). U ovom slučaju svakom od nas iz benda to je rock n roll. Nema kompromisa kad radiš nešto što voliš.

Sa kojim stranim bendom bi ste se najbliže uporedili zvučno, a sa kojim tekstualno?

Hm…najpribližnije recimo Cinderella. U oba slučaja.

Imate li pesama za drugi album?

Naravno. Radi se na tome, ne dangubimo.

Da li u Ivanjici postoji još rock n roll bendova osim vas koji aktivno deluju i ako postoje, koji su to?

Nažalost ne. Postoje jako kvalitetni muzičari. Ranije je bilo prilično dobrih bendova, ali kako su godine prolazile i razna vremena nailazila polako je svako odlazio na svoju stranu. Stara priča iz provincije, ili nema ništa, ili se izrodi nešto zaista dobro.

Šta bi ste poručili mladim neafirmisanim, domaćim, autorskim bendovima?

Da uvek daju sve od sebe i rokaju do kraja.Kada negde zastanu nek se samo osvrnu putu kojim su išli stari majstori,bar kao neka utabana i sigurna staza. Što kaže naš prijatelj Dejan Bojić iz benda Revolution: “Bolje i da liče na neki bend, nego da budu originalno glup bend” (smeh).

Veoma bitna, ako ne i najbitnija stvar, je ta energija koju bend pruža – ili roka ili ne roka, prosto kao pasulj. Bolje tri akorda odsvirana na pravi način i da te pogodi pravo u srce nego mnoštvo kojih te ispiju i vode u besmisao.

Vi ste iskusni muzičari, kompozitori i pevači Nemanja. Koliki je prosek godina članova vaše grupe i kakvi su vam planovi za budućnost?

Prosek godina je oko 30,manje više.

Plan nam je da se bacimo na svetsku turneju idemo na sve ili ništa pa šta bude.Što bi naš narod rekao ili pokojnik ili pukovnik.

 

Share This