Deep Dark Robot – It Fucking Hurts (CD/video singl)

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Ne krijem da sam oduvek voleo Lindu Perry. Ona je izuzetna, ma kakvi izuzetna, posebna i vanserijska kantautorka! Njoj nije strano poznavanje kvalitetnog sviranja i komponovanja na klaviru, akustičnoj gitari…. ima vokal koji pomera brda i planine. Tetovirana je sa 100 tetovaža na svom prelepom celom  telu i jednom tetoviranom simboličnom suzom na obrazu ispod oka – koja mnogo govori o njoj i o njenom unutrašnjem metrou koji ona kroz svoje pesme i tekstualne tematske odabire neskriveno, hrabro, iskreno, otvoreno, ispovedno, junačko, gotovo muški, a u telu žene – prezentuje slušalačkoj publici sveta.

Postala je poznata širokoj svetskoj javnosti preko nekadašnjeg čuvenog američkog TV kanala MTV i njene matične grupe 4 NON BLONDES i udarnog hit singla – “Whats up?” Ređali su se sve sami biseri: Spaceman, Train, Morphine and Chocolate, Dear Mr. President… Sama Linda Perry sada kaže da su imali materijal za još 2 albuma, ali je došlo do raspada grupe.

Linda Perry se povukla u studio i objavila nekoliko samostalnih albuma poput: AFTER AHOURS, potom IN FLIGHT… da bi potom postala producentkinja i pisala sve same hit singlove koji su postavili  pevačice poput PINK, CHRISTINA AGUILERA, CORTNEY LOVE, HOLE i mnoge druge na sam pijedestal i vrh, top lista najpopularnijih i najtiražnijih pop/rock pevačica sveta.

LINDA PERRY je preživala mentalne i fizičke traume u detinjstvu i želela je da se ubije – po sopstvenom priznanju u dokumentarcu – Behind the music. Linda Perry je lezbejka! Linda Perry ima devojku tj. ženu i malog petogodišnjeg sina crnca. Lindu Perry obožavam. Sliku Linde Perry, ulje na platnu, portret njen, držim na zidu moje skromne garsonjere, sa ponosom, podrazumeva se!

Lindi Perry niko nije ni do članaka. Ona je rockerka u srcu i duši. Ona je sušti rock’n’roll. Linda Perry je tetovirani simbol umetnika rock’n’rolla sa čistog  izvora samoće, otuđenosti, straha, plača, ali i hrabrosti i velike energije u njenom vokalu u isto vreme!

LINDA PERRY je za mnoge neotkriven dijamant. To je žalosno i to me istinski boli! I kao umetnika i kao čoveka.

Uz njene pesme sam plakao i uz njene pesme sam se veselio.. Imam celu njenu diskografiju u svojoj kolekciji u originalu, čak i potpisanu fotografiju lično zahvalnost meni na podršci napisana sa njene strane.

Pričaću o LINDI PERRY dok me prsti ne zabole od tipkanja po tastaturi, kao i ova pesma koja JEBENO BOLI, i Linda Perry se ne usteže da u njoj to kaže, kao i da je besna!

Besan sam i ja, jer je i, kao što jedna pesma iz moje nove knjige pesama BOLJI OD SVOG ŽIVOTA , nosi naslov – BEOGRAD JE SUROV, I JAKO SAM LJUT!

Ljuta je i Linda Perry, zato guglajte malo njeno ime i potražite recimo uživo izvođenje pesme LETTER TO GOD – sve će Vam biti jasno!

Meni je odavno!!

 

Share This