Dejan Ilić Ilke objavio knjigu o YU metal i hard rock sceni osamdesetih

 

Foto: promo

Dejan Ilić Ilke, muzički kolekcionar i nekadašnji menadžer mnogih domaćih metal bendova, završio je knjigu „Yugoslav Hard Rock and Heavy Metal Discography (1980-1989)“ koja je 29. novembra objavljena za beogradski Rock Express.

U ovoj vrlo značajnoj knjizi na 220 strana možete pronaći kompletnu ex-YU metal diskografiju sa detaljnim opisom svih objavljenih izdanja.

Dejan je rođen 1973. u Ingolštatu (Nemačka), ali je na ex-YU metal scenu stupio iz Svilajnca, u kome je proveo detinjstvo i ranu mladost. Od najranijih dana sluša metal, a sredinom 90-ih se aktivno uključuje u promociju metal scene. Prvo kao fanzinaš, potom kao izdavač, a zatim kao menadžer, izvršni producent i PR bendova, novinar, fotoreporter, muzički urednik…

„Njegov ključni doprinos je u tome što je ex-YU metal promovisao u Evropi i svetu, i što je mnogim bendovima sa naših prostora omogućio da objave album u inostranstvu iili ex-YU državama. Pošto od kraja prošlog veka živi u rodnom Ingolštatu, činjenica da je u Nemačkoj, centru metal zbivanja, mu je pomogla da ostvari mnoge važne kontakte u svetu metala, ali i da može na najlakši način da ima uvid u celu ex-YU metal scenu, od Slovenije, do Makedonije, te da ostane u kontaktu sa muzičarima iz svih ex-YU republika“, naveo je Branko Rogošić ispred izdavačke kuće Rock Express.

Cena knjige za Srbiju iznosi 1500 dinara (+ptt) i može se poručiti preko mejla advokatrogosic@gmail.com, dok je cena za inostranstvo 25 evra (+ptt) putem adrese autora ilke.metal@gmx.net.

Autor naslovne strane je Slobodan Jovanović (Slobicus Doomicus).

Izvor: serbian-metal.org

Share This