Direct Drive – Ruka za spas

AS STUDIOTON, 2024.

Bend Direct Drive osnovan je 2011. godine. Članovi benda su Nikola Nenin (vokal, solo gitara), Aleksandar Nenin (ritam gitara), Julijan Vojin (bubnjevi) i Srđan Lakičin (bas gitara). Od samog početka bend je, osim ljubavi prema svirci i kvalitetnim kompozicijama modernih i savremenih rock/punk/metal/grunge/alternatinih izvođača, imao i motiv – promociju kvalitetnog i sirovog rokenrola. Nakon šest godina sviranja kavera, puni iskustva, navežbani, reoformljeni i motivisani, odučili su da krenu u autorske vode i započeli rad na konceptualnom, autorskom, debitantskom albumu „Ruka za spas”. Prvi singl i spot „Ništa drugačija“ objavili su početkom 2020. godine. Spot za pesmu „Bezdan“ objavljen je u septembru 2021., a kasnije iste godine, dugoočekivani album „Ruka za spas“ objavljuju kao digitalno izdanje. Te godine bend je ušao u finale Rokerijade, a godinu dana kasnije odneo i trijumfalnu pobedu na Zaječarskoj gitarijadi, jednoglasnom odlukom četvoročlanog žirija na čijem čelu je bio rodonačelnik 55. Gitarijade Billy Gould. Naredni period bend je proveo na tzv. lokalnoj turneji – nastupali su na Vally Echo Festu, Kanal Festu a imali su i do sada najveći nastup u karijeri – na Danima piva u Zrenjaninu.

Početkom 2024. godine bend je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom AS STUDIOTON. Ova saradnja rezultirala je video spotovima za celokupan album, ali i fizičkim CD izdanjem albuma „Ruka za spas“.

„Album sadrži 8 pesama koje su nastale u periodu od 2017. do 2018. godine. Tekstualno, to je konceptualni album o traganju za identitetom u današnjem svetu“ kaže frontmen Nikola Nenin i dodaje: „Inicijalna inspiracija za album je proistekla iz roka devedesetih, ali su i moderni žanrovi definitivno uticali na krajnji zvuk ovog izdanja.“

Muziku, tekstove, snimanje, miks i mastering potpisuje Nikola Nenin, a aranžmane je radio ceo bend. Bubnjevi su snimani su studiju “Suhanek” a ostali instrumenti u “The Stavrin Studios”.

Fizičko, CD izdanje albuma „Ruka za spas“ se može kupiti direktno od članova benda putem društvenih mreža, a uskoro će biti i dostupno i na sajtu AS STUDIOTONA.

Snimanje spotova u produkciji AS Ton Studija povereno je Bojanu Stevanoviću (Kan i Lingus). Bend kaže da je za njih to jako lepo i profesionalno iskustvo: „Vrhunski profesionalno izneto i samo smo mogli živeti svoj san – da mi sviramo i snimamo, a da se tim Kan i Lingus pobrine za sve ostalo!“

Bend Direct Drive nastavlja koncertnu i medijsku promociju albuma „Ruka za spas“ ali istovremeno završava rad na novom EP-u koji će takođe biti objavljen za izdavačku kuću AS STUDIOTON.

Share This