Dva dana gurmanske čarolije u okviru GastroFesta na Dorćol Platzu

 

Foto: promo

 

GastroFest, sinonim za vrhunsku gastronomiju, autentične ukuse i neprevaziđenu energiju, ponosno najavljuje svoje beogradsko izdanje koje će se održati 15. i 16. juna na Dorćol Platzu. Humus od organskih leblebija i marinirani grilovani smuđ samo su delić menija na GastroFestu.

Ovogodišnji GastroFest Beograd donosi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kulinarske umetnosti, s fokusom na edukaciju, degustaciju i zabavu. U subotu, 15. juna, od 13 sati, posetioci će imati priliku da učestvuju u fascinantnim gastro panelima koji će rasvetliti aktuelne teme poput “Kako rade komšije”, predstavljene od strane mađarskih majstora kuhinje, Hernyak Laslo i Ruprecht Laslo, kao i panel “Da li je burger pojeo pljeskavicu” koji će moderirati Pavle Branković Paqito i Slobodan Radeta. Ovi paneli će produbiti razumevanje kulinarstva i izazvati razmišljanje o aktuelnim trendovima u gastronomiji.

Za one željne praktičnog znanja, GastroFest Beograd pripremio je niz gastro radionica koje će se održati tokom dva dana festivala. U subotu, 15. juna naučićete kako se spremaju stejkovi, ćevapi, somuni, povrće, piletina, a ne propustite ni nedeljnu radionicu, 16. juna, koja će vas provesti kroz sve korake pripreme savršene napolitanske pice. Radionice će držati majstori Kompot – Centra za delikatesna istraživanja i pizza majstor Pelle.

Za naše najmlađe posetioce, GastroFest Beograd pripremio je poseban program na “Ostrvu osmeha”, sa ekološkim radionicama, pozorišnim predstavama, crtanje lica i mnogo toga, kako bi i najmlađi uživali u čarima gastronomije.

Muzički program festivala će u subotu započeti Gastro Matineom od 15 do 20 sati uz DJ Rebel B, a nastaviti se uz zarazne latino ritmove DJ Tito Garmendia. Nedeljno popodne biće ispunjeno zvucima disko hausa sa Happy Days Crew, dok će veče biti obojeno melodijama Brazila koje će doneti O Bato bend.

GastroFest Beograd ima za cilj da poveže visoku gastronomiju sa lokalnim proizvođačima namirnica, te vas pozivamo da se pridružite i uživate u širokoj ponudi specijaliteta pripremljenih sa pažljivo odabranim, lokalno proizvedenim sastojcima.

Ulaznice za GastroFest Beograd mogu se nabaviti po ceni od 500 dinara za pojedinačnu dnevnu ulaznicu, dok je porodična ulaznica 700 dinara. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Ticket Visiona i online na tickets.rs.

143.06.2024.

Share This