Forever Storm – Od pepela do večnosti

Multimedia Music, 2023.

Kragujevački hevi metal bend Forever Storm objavio je svoj treći album „Od pepela do večnosti” posvećen dečaku Momčilu Gavriću, koga je sa nepunih osam godina zadesio pakao Velikog rata u kome je ostao bez porodice.

Angažovani tekstovi i snažan muzički izraz inspirisan sudbinom dečaka koji se priključio srpskoj vojsci učestvovao u bitkama na Ceru i Kolubara, preživeo Albansku golgotu i proboj Solunskog fronta, predstavljaju omaž precima palim u Velikom ratu, ali se mogu slušati i kao svojevrsna antiratna poruka.

Na novom albumu, koji potpisuju Miloš Miletić (ritam i solo gitara), Stefan Kovačević (ritam i solo gitara, vokal), Vladimir Nestorović (bas gitara) i Vuk Stefanović (bubnjevi), nalazi se 10 pesama:

1. Prolog

2. Sin rata

3. Doktrina pobede

4. Marš izbrisanog puka

5. Na pragu ledenog pakla

6. Ostrvo spasa

7. Lament

8. Ognjena kapija

9. Povratak

10. Epilog

Bend Forever Storm postoji od 2007. godine, iza sebe ima tri albuma, kao i nastupe na najvećim regionalnim i svetskim festivalima, među kojima su Wacken Open Air, Zaječarska gitarijada, Exit i Arsenal fest …

Album „Od pepela do večnosti” dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i u obliku CD-a (porudžbinu je moguće napraviti putem sajta).

Share This