Goran Jović – Spas tražim u rokenrolu (video signl)

Fidbox/2022.

 

Foto: Brajan Rašić

 

Piše: Milan B. Popović, rok novinar, publicista i pesnik

 

Dana 21. juna 2022. godine (svetski dan muzike) u 11 sati i 13 minuta, tačno u momentu kada je počelo leto, premijerno je, na YouTube kanalu izdavačke kuće ”Fidbox”, emitovan novi singl Gorana Jovića za pesmu ”Spas tražim u rokenrolu”.

Muziku za ovu pesmu napisao je Miroslav Milatović Vicko, dok je autor teksta Goran Jović. Pesma je snimana u ”Music Art” studiju Nikole Zorića u Beogradu.

Na ovoj pesmi su, pored glavnog vokala Gorana Jovića, učestvovali i Miroslav Milatović Vicko (bas gitara i bubnjevi), Vidoja Božinović Džindžer (gitara), Nikola Zorić (klavijature), Aleksandar Šarović – Sale Sax (saksofon) i Jovan Jeftić (prateći vokali).

Foto: Brajan Rašić

Aranžman i muzička produkcija delo su Miroslava Milatovića Vicka. Lyric video spot urađen je u studiju Croatia Recordsa.

 Ova pesma je najavni singl sa Jovićevog drugog studijskog albuma ”San koji mi se ne priviđa” koji će imati 12 autorskih pesama, a u izdanju ”Fidboxa” će biti objavljen na jesen ove godine u formatu LP gramofonske ploče, kompakt diska i audio kasete.

U radio prihvatljivih, poletnih i veoma komercijalnih, ali kvalitetnih i konkretnih tri minuta i sedam sekundi trajanja pesme SPAS TRAŽIM U ROKENROLU, vokalnog soliste, tekstopisca i velikog ljubitelja fudbalskog tima Crvena Zvezda sa beogradske Marakane (i ja sam!) GORANA JOVIĆA, sublimirano je sve ono što se danas – u modernom dobu medija traži od jedne savremene i sveže pop rock pesme. Pamtljiv refren, inteligentan tekst, lucidan ritam, dobro pevanje, zanimljiv video zapis i šta ćete više od toga?

Foto: Brajan Rašić

Što se mene tiče, smatram da je ovo jedan od boljih, uspelijih radova umetnika GORANA JOVIĆA. Želim da mu ne ponestane inspiracije i da novi album, koji samo što se nije pojavio, bude ako ne isti kao ova pesma, onda makar dovoljno uspešan kao ova pesma i imaće onaj KVALITET PLUS koji se samo sporadično javlja u domaćoj muzičkoj industriji i ponudi i zato ima biti zabeležen, podcrtan, naglašen, pohvaljen, što privatno, što javno, evo uprvo ovako kako ja to sada činim!

Tekst pesme: Uvek kada želim celog sebe da dam Umesto da letim ja propadam Sam protiv svih vetrenjača Za sreću sam spor kao kornjača. U celoj frci toj i karambolu Da ne bi’ prod’o dušu đavolu Spas tražim u rokenrolu. Ponekad mi fali teško rokanje Neki ludi ritam, arlaukanje Ali kažem sebi eci – peci – pec Ne brini jer dobro znaš gde je zec. U celoj frci toj i karambolu Da ne bi’ prod’o dušu đavolu Spas tražim u rokenrolu. Opet lutam sam kroz pusti grad Ne znajući šta ću sa sobom sad I nikako da se opametim Da zlo po sebe osujetim. U celoj frci toj i karambolu Da ne bi’ prod’o dušu đavolu Spas tražim u rokenrolu.

Foto: Brajan Rašić

Dobrim kursom navodi svoju ličnu rokenrol vožnju GORAN JOVIĆ, putešestvije, ili trip. I ne odustaje,š to je i najbitnije u svemu! Ostaje veran umetnosti, svojoj velikoj ljubavi- muzici!

Obavezno pogledajte video spot SPAS TRAŽIM U ROKENROLU, a nabavite kasetu, CD ili LP kada izađe na jesen ove godine!

Malo je reći samo- BRAVO!

OVO JE I VIŠE OD TOGA!

ŽIVELI GORANE!

Share This