Grupa Bullet – uživo – Nišvill 2022.

 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Muzički rokenrol sastav, muzički trio BULLET iz Vrnjačke Banje nastupio je treći put zaredom na Nišvilu, 11.08.2022. u glavnom programu na Jazz Museum Stage-u. Bullet su kao i uvek činili: Marko Jakovljević na gitari, Vojislav Laković kao basista i vokal i Srđan Radibratović za setom bubnjeva. Bend je na ovogodišnjem Nišville-u nastupio sa brojnim kaverima kultnih svetskih hard rok i bluz hitova (Deep Purple, Led Zeppelin, The Doors, Whitesnake, ZZ Top…) kao i sa svojim najvećim hitom “Bolno svitanje” sa svog prvog autorskog albuma “Glauberova So”. Vredno je pomenuti da je isto veče nastupila legendarna Beti Đorđević i dobila nagradu festivala za životno delo, koja je nakon svog koncerta slušala grupu BULLET i uputila jako pozitivne utiske članovima benda. Takođe, pomenućemo da je na istoj sceni pre BULLET-a nastupio i Marko Louis kome je ustupljeno gitarsko pojačalo gitariste BULLET-a, Marka Jakovljevića.

Već u prvom, otvarajućem set lista nastupu sa legendarnom pesmom Kashmir, grupe Led Zeppelin, srpska grupa BULLET iz Vrnjačke Banje, sva trojica zajedno, kao jedna dobro usvirana i kompaktna Celina, što je izuzetno danas, zvuče dovoljno katarzično i ezoterično, posebno vokal Vojislava Lakovića koji je ne samo skinuo nego dao svoju ličnu personalnu notu u melodijskoj vokalnoj liniji i izneo ovu, inače jako tešku pesmu za pevanje i izvođenje generalno, dajući joj na dodatnom kvalitetu, značaju, ekstravagantnosti, fabuloznosti, ekspresiji, rafiniranosti, refleksiji i upečatljivosti do energije koja probada i ubada direktno u srce i dušu, duboko do samog metroa ljudske duše. Kashmir je, inače, jedna od najbrilijantnijih numera svetske pop rok baštine koja je ikada napisana planetarno gledano, i ne čudi što su momci iz sastava BULLET baš nju prepoznali kao jednu koja je i na njih trojicu kao i na moju malenkost, Milana B. Popovića, pesnika i CD recenzenta i odsvirali je i otpevali uživo i kvalitativno najvećoj mogućoj razini i nivou, najvećoj distanci koja je moguća! U slučaju grupe BULLET i bilo koje druge ovo je izvođenje koje je vrhunsko, nesvakidašnje i neosporno najbliže originalu, najbliže i najprijatnije čulu sluha u površnog slušaoca, a kamo li zainteresovanog auditorijuma, kojeg u u zemlji u kojoj živimo, jošuvek, ima, iako se u ovo doba, u u ovo vreme supermarket kulture, samo neke druge vrednosti nude u cene…

BULLET su i sledećemom izvedbom Whitesnake – Ready and Willing, pokazali da su rane sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka ostavile jak i impozantan utisaki na njihov sam autorski rad u grupi BULLET iz VrnjačkeBanje, i ne da su im uzori pravi, nego su od krucijalnog značaja za svaki bend na geografsko koordinatnom planetetarijumu ovoga sveta. BULLET sudelovali u izvedbi numere Ready and Willing sasvim dominantno sigurni, ubedljivi pa čak i nonšalantno opušteni u svojoj svirci. To shvatite samo kao KVALITET PLUS i nikako drugačije! To shvatite kao FAKTOR X!

Oni, BULLET, su bili gusti a svedeni, oni su bili razuđeni a svedeni, oni su bili bahati a obzirni. Takvi – rokenrolerski su bili naši borci za rok muziku i njenu čast i dostojanstvo na čelu sa vokalom VOJOM VOJISLAVOM LAKOVIĆEM grupa BULLET iz Vrnjačke Banje, a kao da je iz najveće metropole poput Beograda, ili Los Anđelesa, ili Londona, ili Pariza.

Pesma BOLNO SVITANJE se nalazi na prvom autorskom CD-u grupe BULLET “GLAUBEROVA SO”, i ispostavila se kao najveći hit singl i kod publike i kod samih članovabenda. I tus tvar – song bend BULLET je odsvirao na ovogodišnjem Nišvill festival u žestokom, dinamitnom, dinamičnom, bespoštednom, gotovo brutalnom rok/hard rok sazvučju, što je za trio jako teško izvesti, posebno uživo, no njima to očigledno, za električnom gitarom, setom bubnjeva, bas gitarom i vokalom Vojom Vojislavom Lakovićem – nije teško, i sa lakoćom iskusnih i istinskih umetnika i instrumentalista- USPEVA!!!

Rokenrol BULLET su vrhunski bend koji zaslužuje mnogo višepažnje što medija u Srbiji, što medija u regionu, što podrške od same izdavačke kuće kojai m je objavila prvi solo CD GLAUBEROVA SO – jer oni zaista svojim autorskim radom, odnosom prema muzici, i koncertnim nastupima to apsolutno zaslužuju!

Moju medijsku podršku poput ove, apsolutno će uvek imati!

Obratite pažnju na super dobar rok bend BULLET iz Vrnjačke Banje i nikada ne propustite nijedan njihov koncert u vašem mestu!

Nećete se pokajati!

Ja nisam!

Share This