Hristina – Bedem

PGP RTS/Croatia Records, 2023.

Dve najveće i najstarija muzičke izdavačke kuće u regionu, PGP RTS i Kroacija rekords, objavile su novo zajedničko izdanje- debi album „Bedem“, beogradske pop kantautorke Hristine.

Mlada autorka je nekoliko numera sa ovog izdanja već predstavila ranije, objavljujući ih kao digitalne singlove koje su pratili i veoma zapaženi video spotovi, o čemu svedoči i nominacija za nagradu Muzzik video awards (MVA2023- Najbolji novi izvođač- spot za pesmu „Sami zajedno“).

Kroz numere „Decembar“, „Kasnim“, „Sami zajedno“ i „Usamljeni ljudi“ publika je već upoznala Hristinin moćan vokal i stekla uvid u obeležja poetike i autorskog izraza mlade autorke.
„Izuzetno sam zahvalna i PGP RTS-u i Kroacija rekodsu na poverenju koje mi je ukazano i na podršci koju su mi pružili. Veliko, najveće- hvala, upućujem i svim mojim saradnicima, koji su svoje znanje, veštine, muzikalnost, osećajnost, ljubav i entuzijazam ugradili u ovaj projekat, koji se bez njih apsolutno ne bi desio. Pre no što publika sama i po svom afinitetu doživi ovaj album, rekla bih samo da je„Bedem“ priča o putovanju kroz sebe, u devet pesama. Nadam se da će i publika prepoznati ono što sam želela da dočaram, poručim, ukažem i eventualno- ponudim nadu ili samospoznaju.“, kaže Hristina i dodaje:

„Moje pesme su uglavnom izuzetno lične, kantautorski sam nastrojena i to znači da pesme proizlaze iz mojih autentičnih, ličnih stanja. Trudim se da to donesem, dakle, da onaj ko me sluša sa druge strane zna kako sam se osećala.“

Hristina je autorka muzike i tekstova svih pesama, a koautori muzičkih aranžmana kompozicija na albumu „Bedem“ su: Darko Lukić, Andreja Stojić, Filip Vlatković, Draško Popović, Lazar Arsović i Ana Krstajić.
Dodaje da je album „Bedem“ konceptualan, u smislu da govori o usamljenosti i otuđenosti: „Svaka pesma je kao jedno malo poglavlje, jedna mala perspektiva o tim raznoraznim bedemima koji nas okružuju i o svojevrsnim „zidovima“, koje gradimo oko sebe, a koji su glavni motiv za sam album.”

Ipak, napominje da njen debitantski autorski muzički materijal nudi i iznenađenje, koje na neki način predstavlja – nadu: „Muzika može da bude i medij da se priča o nekim dubljim temama i stvarima. Zato se trudim da iskoristim taj prostor, da o tome govorim.,,”

Dizajn omota za CD albuma “Bedem” potpisuje Daniel Briton, autor fotografija je Aleks Dmitrović.

Debi album „domaće Bili Ajliš“- kako deo publike sve češće spominje Hristinu (Vuković) je kao CD već dostupan u Srbiji i Hrvatskoj, a možete ga preslušati i na svim vodećim digitalnim muzičkim platformama.

Medijska i koncertna promocija Hristininog albuma „Bedem“ u Beogradu, zakazana je za 24. novembar.

Share This