I bi Mosh Fest

Piše: Dušan Mihajlović

Belgrade Mosh fest je već od prve runde pokazao koliko će biti žestoko.

Bend Fractured je otvorio festival, odmah je bilo evidentno da se radi o muzičarima sa iskustvom. Precizno, tačno i energično. Bend postoji tek dva meseca, ali da taj podatak nije poznat, prosto ne bi niko ni primetio.

Druga runda je bila posvećena bendu The Valley. I ako bend dolazi iz Subotice u startu se videlo da se nalaze na domaćem terenu. Vladali su binom i energijom publike.

Treća runda je bila prava eksplozija. Zrenjaninci Trash Union su podigli već uzavrelu energiju na nivo ključanja.

U četvrtoj rundi Redound. Tipovi koje sam pre nastupa proveo kroz lavirin Jugošpeda su se od ljubaznih ljudi punih poštovanja pretvorili u prave zveri. Delovalo je kao da će i oni sami svakog časa uskočiti u Mošpit.

Za kraj, peta završna runda Blankfile i nokaut. Svaka pesma je propraćena ogromnom energijom publike. Može se reći da je po malo i srećna okolnost da su svima kosti nakon njihovog nastupa bile na svom mestu. Kiptela je krv, isparavala znoj.

Organizacija događaja na ozbiljnom nivou. Dugo sam bežao od pisanja ovog teksta jer je potpuno nemoguće preneti sve što se dešavalo u Jugošpedu. Možda će vam snimci sa ovog youtube naloga približiti atmosferu. Jedva čekam nove slične događaje.

Jedna ljubav, jedna vatra HC!

Share This