I bi žestoka elektrik svirka! Aerodrom i prijatelji održali koncert za pamćenje u mts Dvorani

 

Foto: Marina Pešić

Kao što je i obećao, Jurica Pađen frontmen grupe Aerodrom, priredio je večeras Beograđanima veče žestoke elektrik svirke u mts Dvorani, uz pomoć prijatelja iz izuzetne rokenrol lige. Na prvom samostalnom nastupu Pađenu su pevajući hitove Aerodroma pomogli: Neno Belan, Vlado Kalember, Gile, Gobac, Saša Antić i specijalna gošća Marija Lazić. Verni fanovi kultnog zagrebačkog benda doslovno su uživali u dvoipočasovnoj svirci, pozdravljajući svaku pesmu sa 25 hita bogate set liste.

Koncert je počeo, kako se i očekivalo, žestokim i brzim ritmom, čuvenom pesmom Aerodroma iz 1979. godine „Kad misli mi vrludaju“, da bi se nakon toga Pađen sa svojim bendom nadovezao pesmama „Ja te jednostavno volim“ i „Bura ore more“. Publika vidno željna rokenrol zvuka koji proizvodi Aerodrom i to live u Beogradu, odmah se priključila ovacijama i horsim pevanjem Jurici i bendu.

Foto: Marina Pešić

Prvi gost koncerta, Pero iz splitske grupe Đigibao, izašao je posle 15-ak minuta izvodeći pesmu relativno novijeg datuma iz višedecenijske karijere Aerodroma iz 2001. godine- „A do Splita 5“, nakon čega je Pađenov bend nastavio da praši hitovima „Tvoje lice“ i „ Šapni mi“. Na sedmoj pesmi pridružio se bendu Gile iz benda Električni orgazam izvodeći pesmu „Kraj tebe u tami“. Gost koji je izazvao veliku pažnju publike je i čuveni Vlado Kalember, koji je u svom prepoznatljivom maniru otpevao hitove „Divljakuša“ i „Ana“.

Nakon što se Pađen ponovo latio mikrofona i gitare, raznežio je publiku romantičnim stihovima, a najviše je publiku razgalio čuveni hit Azre „Usne vrele višnje“, kada su se upalila svetla telefona , a Dvorana je odisala posebnom energijom i emocijom.

Numere“Otkazan let“ i „Stojim na kantunu“ izveo je legendarni Neno Belan, a tokom pesme Stojim na kantunu mu se pridružio i Pero iz benda Đingibao. „Običnu ljubavnu pesmu“, koju publika posebno voli i peva, izveo je Saša Antić (TBF).

Foto: Marina Pešić

Pađen je do kraja koncerta potom nizao hitove: „Fratello“, „A šta da radim“ ( Azra ); „Stavi pravu stvar“, dok je pesmu „Lutka za bal“ imao čast da izvede Gobac iz Psihomodopopa zajedno sa specijalnom gošćom Marinom Lazić.

Posle jednog bisa, Aerodromci su odsvirali „Suzama“, „Kad si već na nogama“ , da bi se za sam kraj koncerta pozdravili pesmom „Kava“, kada su na scenu izašli zajedno tako slaveći ovo veče sa sjajnom publikom.

Share This