Jelene – Marija

video singl

 

 

Piše: Milan B. Popović, rok novinar, publicista i pesnik

Ovo je, čini mi se, jedan veliki iskorak ka PLUSU, za ELI DŽEJN, ne samo što je muzička podloga transcendatlnija i stondiranija, prijatnija, melodičnija, zaraznija i razbrušenija, i fanki bit pop r & B i soul, nego je i tekstualno savršenija, stilizovanija od svega što je ona do sad ikad uradila, autobiografska je, iskrena je…

TEMA je obrađena iz svih uglova, linija i mahova! Eli Džejn bukti kao upaljen nerv koji samo što ne zagnoji, ali se zadržava na tome i ostaje hip hoperka u duši i telu, i moja mezimica koja polako izlazi iz andergrunda, kraljica i ikonica na desktopu računara pa čak i više od toga. To dokazuje da ovu recenziju simbolično nazvane pesme MARIJA, pišem u 01:00h iza ponoći jednog četvrtka na petak na samom kraju radne sedmice kad sam njumorniji, ali mi je njen MARA, MARIJA-ANA, MARIHUANA, DRAGA I MILA I PRESVETA BOGORODICA MARIJA, NAZOVITE JE KAKO GOD HOĆETE I KAKO VAM JE MILO I DRAGO, dovoljno inspirativna da je slušam i napišem neki red proste, prosto proširene, ili složene rečenice podrške.

ELI DŽEJN (ali to nema nikakve veze s objektivnošću recenzije moje malenkosti) potiče iz geografsko koordinatnog kraja rođenja mog oca Borisava D. Popovića, ali bi to sve palo u vodu da nije varenja (hrane), udisanja (prolećnih mirisa darova zelene prirode) i izdisanja, umotavanja i zamotavanja, od usta do usta rituala, depresije i smirivnaja, nostalgije i sećanja, mira i opstanka, istine i umetnosti. TO cenim kod ELI DŽEJN!!!

U numeri JELENE (ELI DŽEJN joj je umetničko ime, a ovovremeno Jelena) pridružila joj se još jedna JELENA, pa zato taj ketch u naslovu video spota – JELENE!!! Pa još- MARIJA! Prosto da zbune neupućene. Mene nisu zbunile. Druga Jelena je Jelena Milanović Keke.

Obe sreću mere u gramima, kako dani idu sve su sjebnije… ali i kvlitetnije… kao i Guns N Roses!

Sviđa mi se ovakav vid umetničkog pražnjenja explicitnih sadržaja i tematika njihovog unutrašnjeg metroa, ali i spoljašnjih perceptivnih zapažanja sveta, prilika, ljudi i okoline. Muzika pesme MARIJA  je vanserijska. Music producer: Studio Psychasso.

JELENE NISU KARLEUŠE!

MADA BI JOJ LAKO DALE KARU, ALI  I MARU!

PERFEKTAN SINGL VIDEO SPOT ZA JELENE!

JELENE SU UBOLE LETNJI HIT!

TREBA I TO USPETI PA URADITI. POKUŠAJTE I VI!!!

VIDEĆETE DA NIJE LAKO!

DESETKA ZA TRUD I USPEH!

Share This