Johnny Ranković & The Churlians – Važno je samo šta ostaje

PGP-RTS

 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Zanimljivo je ovo CD izdanje, kako kažu u knjižici CD-a, najmlađeg benda u ex-YU regionu, rock n roll provencijencije iz mnogobrojnih razloga, koje na samoj knjižici i omotu otkrivaju da se na njemu radilo veoma temeljno, pažiljivo, do svih samih segmenata, ama baš svih da se ništa ne propusti i da se sve sveobuhvatano ponudi publici i slušaocima/ kupcima kao savršen muzički rad i proizvod npr. na CD-u njemu gostovali ozbiljni umetnici poput Voje Aralice (koji je radio sve albume čuvenog scenariste, glumca i muzičara Nikole Pejakovića Kolje), potom, Žike iz YU GRUPE  kojem je posvećena jedna pesma, a ispod pesme stavljena je kao sponzorstvo etiketa firme i tako dalje… Da se u jednom razumemo, na ovom CD-u ima 10 uglavnom izuzetno dobrih i interesantnih, dinamičnih, dinamitnih čistokrvnih i pravim i muškim testosteronom i energijom jako nabijenih rock n roll pesama-posebno prva polovina CD-a, u kojoj je glavna zvezda večeri i benda, mladi gospodin i sad već super zvezda Johnny Ranković, vokal, gitara i većinski tekstopisac-briljirao! Ja zaista želim da podržim mlade umetnike posebno gitarskog usmerenja i to se svakako odnosi i na Johnnyja Rankovića jer on to zaslužuje, a naslovna numera VAŽNO JE SAMO ŠTA OSTAJE jeste apsolutni HIT SINGL na duže staze! U svakom smislu, i liričkom i muzičkom.

Bend Johhny Ranković & THE CHURLIANS, osim pomenutog frontmena ne bi bio ovako odvažan čvrst, siguran, ubedljiv i jak bez ostala tri člana benda, a oni su: GRIGORIJE AVRAMOVIĆ GRIŠA na gitari i pratećim vokalima, PAVLE PETROVIĆ za bas gitarom i Marko Novaković za setom bubneva i činela. Svi oni su dali svoj, makar i instrumentalni doprinos da pozitivno bruji u glavi dok preslušavam pesme sa CD-a VAŽNO JE SAMO ŠTO OSTAJE. Pesama na CD-u ima 10.

Foto: Wood RS

Ovaj bend, iako veoma mlad i nastao je 2014. godine, iza sebe ima bogatu koncertnu uživo kilometražu. Svirali su na više od 30 festivala, bajkerskih skupova, u Domovima omladine itd.

RANKOVIĆ je po godištu mlad i to se oseća ( zrelost se stiče zrenjem, vremenom i godinama, iskustvom)  najviše po tekstovima pesama, ali je zato njegova muzika i gitarski, bas, bubanj gruv njegovog benda vanserijski i tu nema nikakve diskusije!

Foto: Wood RS

Treba napomenuti da su pesme na CD-u, nastale u različitim periodima. Neke 2011. godine, neke 2014. godine, a neke 2018. godine. Ostaje nepoznanica zašto se baš PGP RTS, a ne neka druga izdvačka kuća odlučila da objvi ovo čak LP i CD izdanje. Postoji mogućnost da određene kategorije svojevrsnih veza, povezanosti, i ljudi, pa makar počeli od (eventualnih, mada se ograđujem i ne tvrdim to) roditelja muzičara, menadžera, producenata napadno, da se slengom izrazim “isfurali” RANKOVIĆA u sav medijski vrh reflektora i etar radija. Ostaje kao, ponavljam, eventualna mogućnost- mada se klackam kao klackalica- da je mladi RANKOVIĆ jako gurnut i potpomognut vetrom u leđa, iako zasluženo talentovan i interesantan. To kažem, jer smatram da nije jedini koji jako dobro svira gitaru i komponuje, i kako sam u svojim pesmama tvrdi- NEĆU DA ŽIVIM U ZEMLJI BEZ ROKENROLA!!!

Fotografije na bookletu je radio sjajni i sve agilniji rock fotograf WOOD RS, koji se probija i dobija svoje mesto pod suncem i svim srcem sam uz njega i njegov rad!

Sve u svemu, ja podržavam mladog gitaristu JOHNNY RANKOVIĆA i želim mu uspeh, zdravlje i sreću u nastavku,nadam se višedecenijske karijere sa mnogo CD-ova i LP ploča.

I na kraju, želeo bih nešto da mu poručim: moja prva knjiga pesama od sedam do sada objavljenih, zove se Molitva tetoviranog srca. Osetio sam u pesmama koliko ti zapravo imaš srca pa me ništa što se dešava oko tebe ne čudi i ne smeta mi, i ako sam te povredio, izvinjavam ti se!

Od mog celog srca, doduše tetoviranog, za ovih 10 tvojih pesama na LP , CD albumu VAŽNO JE SAMO ŠTA OSTAJE, dajem Tebi RANKOVIĆU i tvojim drugarima muzičarima iz tvog benda čistu akademsku 10 (DESETKU!!!)!

Maestralan si, simpatičan, i želim ti sreću i volim te!

Share This