Kako zvuči alternativni pop?

 

Foto: promo

DrvoTruo, koji sami sebe opisuju kao izvođače “alternativnog popa”, kombinujući različite muzičke uticaje, stvaraju jedinstveno iskustvo za slušaoce. Sa više od deset godina postojanja, bend ima bogat opus autorskih pesama koje istražuju različite teme i emocije. Ovaj live session iz Šapata pruža uvid u njihovu muzičku virtuoznost i energiju koja je karakteristična za njihove nastupe.

,,Pratimo rad Šapata gotovo od početka, i iskreno zapao nam je za oko kao model prezentacije savremene scene regiona koji je nedostajao. Model koji umrežava bendove, koji im otvara puteve i mogućnosti za dalje saradnje. Model koji je ogoljen od komercijalnog aspekta, ejdžizma, retro elitizma, model koji sve nas koji smo učestvovali uključuje u ceo taj proces. Drago nam je da svoj entuzijazam, volju i resurse ulažu u sve ovo, jer i sami smo uključeni direktno ili inirektno u jedan mali featival koji je na istoj talasnoj duzini.” poručuje Aleksandar Lipovan, gitarista benda.

On još i dodaje: ,,Bili smo počastvovani pozivom, očekivali smo profesionalizam od njih i to smo i dobili. Svaki segment koji rade je u najmanju ruku dobar, a vrlo često gotovo vrhunski, kada se govori u kontekstu u kome može da se deluje. Sve bendove koje smo slušali kod njih zvučali su odlično, izgledali odlično i ono što je najvažnije promovisani su kroz jedan savremeni i multidisciplinarni način.”

Bez obzira na to da li ste dugogodišnji obožavalac sastava DrvoTruo ili tek otkrivate njihovu muziku, ovo je prilika da se povežete s njihovim stvaralaštvom na novi način.

,,Zaista nosimo divna iskustva sa snimanja i ovo je još jedan u nizu bendova koji je ispunio naša očekivanja u svakom smislu. Nije lako opstati i stvarati deset plus godina u ovako turbulentnom okruženju, kakvo je naše, i to celoj njihovoj priči daje posebnu notu i težinu. Verujem da će kroz ovaj sadržaj, koji smo zajedno stvorili, bend doći do nešto šire publike i da će im se otvoriti neka nova vrata i mogućnosti.” poručuje Savo Kostić iz Šapata.

Ceo nastup benda, intervju, ,,Tvoj zvuk” i ,,Tvoj stih” možete pogledati na YouTube kanalu Šapat.

Share This