Kaschade – Nightmares

Interphone records

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

ALEKSANDAR, evropski umetnik srpskog porekla koji živi u Novom sadu, nakon četiri godine kreativne pauze, iznedrio je CD izdanje, sa četiri numere-NIGHTMARES! Uvodna, naslovna numera traje, čak oko osam minuta i u pravom je mračnom doom indastrijal fazonu zvuku. Pomalo besna i zastrašujuća na momente, u skladu sa samim naslovom, rekao bih. Nepredvidiva, poput skalpela hiruškog noža koji vas čeka iz ugla polu mračne ulice metroa, metropole. Ona je kadkad bržeg tempa, što se bliži kraju sve je tromija i usporenija sa mnogobrojnim lupovima, odbljescima, usečcima, krikovima, neartikulisanim, a skladnim zvukovima u kojima Aleksandar dokazuje da je u međuvremenu itekako napredovao u svom instrumentalnom naboju i kreativnoj fazi i izražaju.

U zvučnom komadu-dijamantu CHLORINE PUNK, Aleksandar je sofisticirano estitizovan. Tu je već umetnički potkovan do tančina u okviru žanra u kojem stvara. U šest minuta i pet sekundi koliko traje ovaj song možemo se čulima prepustiti ovoj stihiji zadovoljstva i lavine emocije koja naprosto pleni, prija i osvaja. Blagorodno, kao kvalitet plus! Bravo za umetnika Aleksandra!

KASCHADE CD NIGHTMARES/2020 predstavlja najzrelije Aleksandrovo umetničko izdanje koje je stvorio ikada do sada i može slobodno biti ponosan na njega!

Ovo je retkost, ne samo na srpskom području, nego i na balkanskom području i svakako ga preporučujem da ga nabavite/downloadujete i prepustite se uživanju, naravno-ako ste ljubitelj ovog i ovakvog žanrovskog usmerenja!

Što se mene tiče, veliki i uporni umetnik Aleksndar tj. KASCHADE je za ostvarenje NIGHTMARES zaslužio čistu akademsku desetku kao suza! Vi se njome obradujte, kao što sam se obradovao ja  i preporučite album drugima, kao što sam ja album preporučio javno vama!

Od mene toliko, ali od srca i iskreno! Od mog pesničkog tetoviranog srca!

ŽIVELI, BRAVO I SAMO NAPRED U NOVE STVARALAČKE I KREATIVNE POBEDE! ALEKSANDRE, ZNAŠ I SAM OD RANIJE, UZ TEBE SAM UVEK BIO I BIĆU!!!

Share This