Klin – Tama

One records

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Izuzetnih 11 plus bonus dve pesme čine SREĆNIH 13 kompozicija na ovom umetničkom rock srpsko – ruskom CD izdanju. Plejada učesnika je doprinela da KLIN KLIN iznedri UMETNOST u prvi plan KAO i duhovnost, ali se čini i ispostavlja da je klavijaturista i kompozitor, hammond i vokal. Damjan Deurić – najupečatljivija kreativna pojava koja je ostavila svoj autorski pečat na ovoj kompaktnoj disketi. Damjan Deurić je poznat i po svom sopstvenom bendu DEMETHER u kojem peva njegova rođena sestra DUNJA DEURIĆ ( koja na KLIN KLIN CD-u peva  prateće vokale na sedmoj rednoj pesmi: BRATE MOJ..(..za Medu), potom; DAMJAN DEURIĆ je poznat i po tome što je svojevremeno bio u pratni na klavijaturama na koncertima DADE TOPIĆA, kao i što ga ŽERA iz CRVENE JABUKE zove za EXTRA GIGANTSKE KONCERTE KAO NEOPHODNU PODRŠKU. Na albumu TAMA, projekta KLIN KLIN DAMJANA DEURIĆA uočavamo u uvodnom songu OSLOBODI SE na koji se nastavlja tradicional ŽALI ZARE DA ŽALIMO. Izuzetna je numera POSLEDNJI PUT (Ft Al Dino) u kojoj opet muzički dominira DAMJAN DEURIĆ. POSLEDNJI PUT  je već blago rokerska stvar, prijatna i melodična, gotovo mejnstrim, ali nikako patetična i banalna. Naprotiv! Odlična je! ALDIN KURIĆ je peva. DRAŽEN ŽERIĆ peva četvrtu rednu pesmu po redu koja se zove – PRE KIŠE! Dobro to zvuči. I više nego dobro! Song KOLIKO KOŠTA, rokersko dinamički song KOLIKO KOŠTA svira na gitari i peva Dejan Najdanović. Odlična HIT  brza rokenrol dinamitna vožnja.

KLIN  su:

Aleksandar Kočić (vokal i akustična gitara9, poznat po pouzdanim informacijama kao veliki Rusofil, Darko Višković (gitare i vokal), Zoran Došić (bas gitara i vokal) i neponovljivi i jedan u milion- Damjan Deurić ( klavijature, hammond i vokal).

Ovaj CD projekat TAMA – KLIN KLIN zavređuje daleko dužu analizu jer u njemu gostuje plejada umetnika koje ovom prilikom nisam pomenuo ali vas upućujem na internet stranicu www.Onerecords.rs i sami otkrijete ovo veličanstveno izdanje i nabavite ga. Nećete se pokajati, to sam 100 % siguran!!!

Bravo za Svetu umetnost, bravo za muziku, bravo za Srbiju , bravo za Rusiju!

Maestralan CD!

 

Share This