Kontra komitet – Cepaj brate

Multimedia music 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Ključna autorska figura i pokretač sastava KONTRA KOMITET je autor kompletne muzike i svih (angažovanih, iskrenih, jasnih, konkretnih, preciznih, direktno u metu, direkto u glavu-kao šamar, kao u centar mete!) tekstova,  gitarista i vokal, BRANKO MIĆANOVIĆ.

Od uvodne numere SISTEM, koja tekstualno GOVORI APSOLUTNO SVE, on, umetnik i buntovnik, krajnje realani i surovi aline i sirovi analitičar naše svokupne svakodnevnice i realnosti, BRANKO MIĆANOVIĆ,  u brzom i dinamitnom, gotovo pankiodno garažnom gitarskom stilu i sazvučju, sa po kojim gitrskom solažom tu i tamo, gromko i odvažno isporučuje britke i jasne, otresite usklike, poklike, narodu otrežnjujuće poruke! Pa do koga poruka dođe – dođe! Autor pesama BRANKO MIĆANOVIĆ je na ovom svom CD-u CEPAJ BRATE dao sve od sebe, ne štedeći se ni malo, ostavljajući srce na terenu, da se sportskim rečnikom izrazim, ako mi dopustite na toj slobodi?

U drugom songu ISTINA, BRANKO MIĆANOVIĆ, je veoma ličan i ispovedan, gotovo surovo iskren, kao otvorena knjiga. Oštar kao hirurški skalpel! Opako dobra rokenrol/pank brza ubojita, a hrabra moćna pesma. Odavno nisam čuo tako dobru, realnu, a proživljenu! Bravo!

CD CEPAJ BRATE, razbija sve uspostavljene konvencije loših ljudi i loših, nepristojnih građana, rušeći ih jednim rezantnim nokaut udarcem u paramparčad!

CD CEPAJ BRATEje, rokenrol monumentalno svedočanstvo jednog vremena na prelasku izmeću dva veka. I jedne zemlje, ili nekoliko zemalja, na kraju završavajući sa zemljom Srbijom, i gradom Beogradom, u kojoj je CD CEPAJ BRATE, kompletnog autora pesama na CD-u, BRANKA MIĆANOVIĆA, u septembru mesecu, ove kalendarske 2022. godine, i objavljen!

Da se razumemo, ove pesme nisu ŠOLJICA ČAJA za svakoga!

Da se razumemo, ovo su sve teške pesme i lirički teške teme!

Ovo nisu radijski frendli komercijalne pop lepršave pesmice za mamine i tatine ćerkice!

Ovo su bolne pesme i ranjive pesme, ali je baš tu kvaka i srž i KVALITET PLUS zašto je kvalitet ovog CD-a CEPAJ BRATE bolji od svih drugih iz domaće nove i novije rock ponude i zašto se izdvaja iz nje-po dobrom, naravnom!

Ma kakvi dobrom! Po odličnom, po vrhunskom!

Na CD-u Branka Mićanovića se i rđa pretvara u zlato!

Na CD-u Branka Mićanovića se i rđa pretvara u platinu, a to direktor izdavačke kuće Multimedia Music, gospodin RODOLJUB STOJANOVIĆ, iskusni iintuitivni profesionalac u svom poslu ume da na vreme primeti, oseti, i da u svoj katalog CD izdanja (pri)doda i ovaj po mnogo čemu poseban i delikatan, rekao bih- KRUCIJALNO BITAN ZA SCENU I NADAHNUT, I BESKOMPROMISAN I ENORMNO ENERGIČAN I DANAŠNJOJ POP KULTURI POTREBAN CD CEPAJ BRATE vrhunskog umetnika i autora, kome moja malenkost, kao pesnik, skida kapu – BRANKA MIĆANOVIĆA!

Zaista izuzetno prijatno iznenađenje druge polovine 2022. godine vredno dragi čitaoče i pomni slušaoče domaće kvalitetne punk rock hard rock muzičke – retke, ali probrane i kvalitetne muzike!

Moja istinska dobronamerna preporuka za nabavku i preslušavanje ovog albuma KONTRA KOMITET (CD naziva CEPAJ BRATE!!!) se naravno, itekako podrazumeva!

Share This