Krcko Oraščić 24. i 25. decembra u mts Dvorani

 

Foto: Darja Stravs Tisu

 

Krcko Oraščić, najomiljeniji božićni balet, vraća se 24. i 25. decembra u mts Dvoranu u spektakularnoj izvedbi Ukrajinskog klasičnog baleta. Beogradska publika će imati priliku da uživa u čarobnom svetu Klare, djevojčice koja otkriva izvanredan dar ispod božićnog drvca – drvenu lutku Krcka Oraščića i kreće u čudesne avanture, uz bezvremensku muziku Petra Ilijiča Čajkovskog.

Nakon niza rasprodatih turneja u Hrvatskoj i regionu, Ukrajinski klasični balet ponovno dolazi u Beograd sa svojom hvaljenom produkcijom, jednog od najpoznatijih i najizvođenijih baleta na svetu. Tradicionalna koreografija obogaćena je modernim scenografskim i režiserskim rešenjima, raskošnim dekoracijama i kostimima, kao i suvremenim video projekcijama.

Trupa, čiji su solisti prvaci najprestižnijih europskih pozorišta, samo u poslednje dve plesne sezone održala je više od 200 baletnih predstava, a u prošloj je godini njihovu izvedbu Krcka Oraščića pogledalo više od 50. 000 gledalaca širom Evrope.

Krcko Oraščić, poslednji od tri baleta P. I. Čajkovskog, uprkos neuspehu početne izvedbe, davne 1982. godine, postao je neizostavni deo božićne tradicije, tako da obećava doživljaj za pamćenje.

Ove sezone, publika će biti deo čarobne božićne atmosfere i legendarne zimske priče predstavljene u potpuno drugačijem izdanju, koja već generacijama osvaja srca publike širom sveta.

27.06.2024.

Share This