Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow (Muzika iz filma A Star Is Born/izvođenje uživo sa dodele Oskara)

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Lady Gagu sam uvek poštovao! Voleo, što da ne? Izuzetne vokalna dostignuća, izuzetan tekstopisac, klavijaturistkinja, briljantan šou girl i imidž kod poput Aleksandre Slađane Milošević u muzičkoj industriji sa milionima prodatih ploča i rasprodatih koncertnih turneja. Ove dve umetnice vrhunskog ranga bih mogao upoređivati, ali bih PREDNOST dao naše gore list – ALEKSANDRI SLAĐANI MILOŠEVIĆ – jer je ona 3 do 4 decenije RANIJE radila ono što briljantna Lady Gaga radi sada, danas. Dakle, da je ALEKSANDRA SLAĐANA MILOŠEVIĆ iza sebe imala logističku podršku i muzičku industriju kakvu Lady Gaga sada  ima, SLAĐANI bi cela planeta bila pod nogama, a i ovako joj je pod nogama – kada se pogleda i sagleda sav celokupan SLAĐANIN  LP/CD/kasetni  muzički i dvotomni književni rad – MUŠKA ŽENA koji je pisala punih 11 godina.

Lady Gaga u pesmi SHALLOW u duetu sa BRADLEY COOPEROM briljira emocijom koja dira nepogrešivo dira u srce – govori o užasnoj samoći, otuđenosti i nesrećnoj ljubavi u modernom svetu i trenutku u kojem svi mi sada živimo, ili samo pokušavamo da živimo – otuđeni jedni od drugih, nagrađeni ili kažnjeni Corona 19 virusom kao opomenom ili kaznom za  ignoranciju, nehumanost, sebičnost… omalovažanje, mržnju, ratovanje, ubijanje, zabranjivanje, kažnjavanja, stavljanja u ramove i kanone…

Zvučno tekstualni impresivni dokument SHALLOW za mene je potresna moderna, savremena, urbana i moćna, energična pesma ma koliko ona delovana elitna ili mejnstrim. Lady Gaga je za mene rokerka novog doba, i novog trenutka i današnjice, u najboljem mogućem smislu, a Aleksandra Slađana Milošević je rokerka i moja omiljena umetnica još od pre 30 godina – i srećan sam što sam sa Aleksandrom Slađanom Milošević sarađivao na zajedničkoj pesmi i spotu: Izdaja (Ja bih da odmorim dušu), a tu našu saradnju na pesmi i spotu možete videti i čuti na youtube kanalu – i biće dok kod sam ja živ. Ako je iko od ženskih rock star umetnica u nas bio prvoborac i imao da prostite, muda, i hrabrosti, i trdoglavosti i upornosti da ostane samo svoja i ničija druga a posebna i sjajna, a talentovana i nadarena sa posebnim IQ, onda je to neverovatna i jedna u milion – ALEKSANDRA SLAĐANA MILOŠEVIĆ!!!

Lady Gaga je super, Lady Gaga je cool, sve je to u redu, ali videćemo, živi i zdravi bili Lady Gaginu inspiraciju, muze i kilometražu!

Živeli!

 

Share This