LET 3 oduševio publiku u Domu Omladine

 

Foto: Bojan Nikolić Zvezdanac

Jesenja koncertna sezona u prestonici krenula je žestoko – dešava se, kao sinoć, da imamo i po sedam koncerata iste večeri. No, fanovi kultne riječke grupe LET 3 spremali su se mesecima za ovaj događaj – i bend ih je nagradio na pravi način.

Mudro odabrana set lista pomirila je i najtvrdokornije obožavaoce i one koji su ih otkrili tek na „Mama ŠČ“ i Evroviziji – zanimljivo je da je u publici bilo i dosta tinejdžera, koji su podjednako pevali i stare i nove hitove.

Koncert je počeo introm „Wakeman“ koji je pretočen u „Dramu“. Obučeni u crna odela sa leptir mašnama, Prlja i ekipa nisu preterano komunicirali s publikom – samo su ređali hitove, dižući atmosferu u Amerikani.

Za miks pultom je bio Nikola Vranjković, koji je izbrusio zvuk Letovaca do savršenstva – čas mračni i psihodelični, čas veseli i u punk i heavy ritmu, Letovci nikoga nisu ostavili ravnodušnim – fanovi su znali tekstove svih numera i pevali ih u glas s Prljom i Mrletom.

Foto: Aleksandra Ignjatović Alex

Poseban šmek pojedinim pesmama dala je bras sekcija, a gitaristi Dražen Baljak i Matej Zec kao da su se takmičili žestokim rifovima, maestralni u svom izvođenju.

Bubnjar Ivan Bojčić je, zajedno s Mrletom, čvrsto držao ritam sekciju, oduševivši sve prisutne svojom tehnikom i energijom.

Dokaz da je srpska publika različita i specifična najbolje se vidi u činjenici da najveći hit koncerta nije bio ultra popularan „Mama ŠČ“, već „Riječke pi…“ na koje se idealno nadovezao „Ku…. u čelo“.

Za prvi bis Letovci su obukli kostime iz spota „Mama ŠČ“ i izveli svoj mega hit, dok je drugi bis krenuo Mrletovim manekenskim hodom i izbacivanjem noge na kojem bi mu pozavidele i najveće starlete.

Foto: Bojan Nikolić Zvezdanac

Iako su fanovi predlagali svoje favorite vičući iz publike, Prlja im je odgovorio da ne ponavljaju pesme na koncertima, te poveo bend u savršen medli hitova „Droga“, „Ženu varam“, „Nafta“ i za kraj „Sam u vodi“.

Bio je ovo školski primer koncerta na kojem podjednako uživaju i bend i publika, a ganut Prlja oprostio se od beogradske publike rečima: „Ljudi, hvala vam za ovo i hvala što nas pratite sve ove godine! Trudili smo se da odsviramo sve što smo mislili da treba, a ak’ smo nešto zajebali – jbg, to je život!“

Share This