Marko Milojević – Maskirani original (zbirka pesama)

Nova poetika/2020.

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

PESNIK U DUŠI TURISTIČKOG VODIČA

I TURISTIČKI VODIČ U TELU PESNIKA

SAMO JOŠ JEDNA MOJA PRIČA

I ODLIKA MOG MASKIRANOG LIKA…

predstavlja svojevrstan MANIFEST knjige MASKIRANI ORIGINAL, debitantskog, a ozbiljnog pesničkog štiva, MARKA MILOJEVIĆA, sa juga Srbije, koji živi i radi u Beogradu.

Knjiga je u uvodnom komadu puna raznoraznih posveta osobama ili zanimanjima, ali se oseća oštrina hiruškog skalpela kojeg mladi i sigurni poeta MARKO MILOJEVIĆ zna da izbaci iz sebe i napiše na papir, pa to lepo objavi i ukoriči.

MARKO MILOJEVIĆ je – po difoltu – pesnik koji pati. I on to ne krije i ne treba ni da krije. Ispovedan je i intiman i to shvatite samo i isključivo kao kvalitet plus! MARKO želi da se stihom obrati ljudima, da stihom komunicira sa svetom – što je super momenat!

U pesmi MRTAV ILI ŽIV, poeta MARKO MILOJEVIĆ JE NAPISAO IMPRESIVAN – AKROSTIH!!! Zanimljivo je da u songu NERVNE KRIZE MARKOMILOJEVIĆ – gle čuda – prezire miran dom, uprkos svim fizičkim i psihičkim poteškoćama i nabojima. Veoma je autentična pesma – NA BELOLJINSKOJ RASKRSNICI! On se u njoj obraća reci Toplici, čuvenoj reci, nadaleko!

Ume poeta da bude bludan (SAKRALNA BLUD) ali beži od toga! MARKO MILOJEVIĆ za sebe tvrdi da je buntovnik i da ga ni u pakao neće Bog! Kaže da previše krvari dekadentne poezije, ne pije karlovačka vina i posebnoboldovanim slovima naglašava da – NE PRIPADA NIJEDNOM SKUPU! Pije samo čungulsku ljutu, leži u mračnom kutu, proklinje ruku što piše pesmu krutu! A pesma uopšte nije – kruta nit loša!

Voli alkohol. Tačka.

Onda dolazimo do naslovne pesme koja opisuje sve, ali neke pojedinosti  moramo ostaviti Vama dragi čitaoče da nabavite ovu knjigu pesama MASKIRANI ORIGINAL, pesnika debitanta, ali dovoljno mudrog i zrelog kao da mu je, recimo, ovo, treća knjiga po redu, MARKA MILOJEVIĆA.

Sve pohvale za poeziju MARKA MILOJEVIĆA, a preporuka za nabavku knjige MASKIRANI ORIGINAL se podrazumeva!

Share This