Matija Cvek – Vile se ovde igraju

Menart, 2023.

Neosporno trenutno jedan od najtalentovanijih autora u Hrvatskoj danas je sa velikim ponosom predstavio album „Vile se ovdje igraju“, naslednika Porinom nagrađivanog prvenca „Izbirljivo i slučajno“.

Matija Cvek i njegovi Funkensteinsi donose konceptualno mnogo zreliji album od deset novih pesama nastalih dobrim delom u jednom pokušaju i kao plod džemovanja benda i autora.

Autorske pesme albuma povešće vas na jedno čarobno putovanje koje je skromni Matija najavio emotivnom baladom „Kraj Save“ kojom je opevao svoj voljeni Zagreb.
Iako prožeta zagrebačkim motivima, Matija je ovu pesmu posvetio svima koji čeznu za domom: „Ovo će biti pesma za daleke ljude, lutalice i putnike.. neka je prisvoji kome je potrebna i pevajmo je svima koji nas raširenih ruku čekaju.“

Čarolija u stihu nastavila se pesmom „Zalazak“ koju je Matija ove godine predstavio na Melodijama Jadrana i sa kojom smo naslutili da će novi album napraviti artistički korak dalje u odnosu na nagrađivanog prethodnika.

Nepresušna energija i strast koje Matija nosi u sebi oseti se u svakom tonu pesama. Muzički „Vile na krilima“ nose prašinu funka, bluesa i jazza i jasno pokazuju zrelost mladog muzičara kojem se već odavno poklonila i publika i struka. Zahvalnost Cvek pokazuje i opravdava novim pesmama, a prilikom izlaska albuma zahvalio je svima koji su na bilo koji način sarađivali u stvaranju ove neverojatne muzičke priče.

„Hvala svima koji su ostavili delić duše u ovom zapisu trenutka. Hvala vam na bezrezervnom entuzijazmu, ponovljenoj ekstazi, nepresušnom talentu i iskrenom ponosu na rezultat. Hvala vam što ćemo slušaoce odvesti na putovanje “Vile se ovdje igraju”. Put na kojem vi sa mnom jurite mnogo duže, poznajete esenciju, sirovine i najintimnije motive ove male čarolije. Moju ljubav zbog svega pružanog zauvek imate.“ – rekao je Matija.

Prepustite se i uživajte u novom albumu „Vile se ovdje igraju“ koji je od danas dostupan na svim digitalnim servisima.

Novi album Matije Cveka „Vile se ovdje igraju“ će uskoro biti u prodaji na Menart online shopu kao i na svim većim muzičkim prodajnim mestima.

Share This