Muzičkim vremeplovom kroz 42 godine karijere! Piloti održali veliki koncert u mts Dvorani

 

Foto: Bojan Petrović

Poznati pop- rok sastav Kiki Lesendrić i Piloti održali su večeras dugo očekivani veliki beogradski koncert u mts Dvorani, kojim su zaokružili svoje postojanje na muzičkoj sceni dugo 42 godine.

Kiki je baš kako je i najavljivao, večeras sa svojim uigranim timom, pred punom salom, isprobao akustičnost i sve performanse mts Dvorane i atmosferu zajedno sa publikom i dobro probranim repertoarom – doveo do usijanja! Ispunio je reč Lesendrić da će se vratiti starom zvuku, te su se nizali hitovi : Čini mi se, Rat i mir- duet koji je nekada snimio sa Viktorijom i večeras izveo sa pevačicom Ologom Vulović; Ptica, Kada sanjamo…a smenjivale su se pesme iz kasnijeg perioda benda , kao i one sa poslednjeg albuma „Mali tragovi na nebu“.

Orili su se tako Dvoranom u duetskom pevanju Kikija i publike: Negde duboko tu, Neverna si, Pijana noć, Đavo, Sećam se te godine,Kako si lepa, Neverna si, a publika je posebnu emociju ispoljila izvođenjem poslednje pesme ZABORAVLJENI, koja se gromoglasno orila pod zidinama nekadašnje Dvorane Doma sindikata.

Da publika jeste dobila nešto što do sada nije, a što je bend obećao , bilo je iznenađenje u vidu gudača, koji su pratili pojedine numere iz opusa Pilota.

Iako uz spremljenu set listu, bend je sebi dozvolio i male improvizacije i spontanost , kada bi se bend obraćao beogradskoj publici kojoj dugo nije priredio ovakav koncert, kao i nekoliko bisova. Ubrzao se tako u nekim momentima kurs kretanja koncerta, što je stvorilo posebnu dinamiku.

Share This