Nikom Ništa – U inat sivilu

Metropolis music

Piše: Milan B. Popović

 

 U inat sivilu – kragujevački garažni melodični rokenrol sastav Nikom ništa dokazuje da, uprkos svemu, u današnjoj muzičkoj produkciji, može se glava držati iznad nivoa uzburkanog nivoa mora i disati duboko i lagodno. Na CD-u U inat sivilu, nanizano je 10 impresivnih numera za koje je tekstove napisao Branko Dimitrijević, a svu muziku osmislio i komponovao glavni vokal i gitarista Milan Mimmy Kostadinović (osim za drugu pesmu: Sava Mirović, gitara, vokal).
Ovaj četvoročlani sastav pored njih dvojice čine još i Branko Dimitrijević na bas gitari, kao i Vlada Nikolić za setom bubnjeva. Umesto Save Mirovića sada je u bendu Miloš Dragutinović. Potpisniku ove CD recenzije se posebno dopada četvrti redni zapis – UMETNIK – mada na ovom CD ostvarenju ima niz potencijalnih melodičnih rock hit singlova. Jedan od njih je baladni ZAŽMURI, koji je power baladni, moram naznačiti
da ne bi bilo greške. Na ovom CD-u U inat sivilu sve bukti, seva i isijiva. Prašti od energije na sve strane! Pravi žestoki rokenrol! Vokali imaju svoje pozadinske vokale koji im daju na značaju i afektiraju što daje poseban efekat plus, i to treba naglasiti, kako privatno, tako i javno! Branko Dimitrijević je katkad u svojim liričkim tekstualnim odabirima i buntovan ( konkretno, pesma Da li da se boriš?) i to veoma dobro zvuči, na svetskom nivou, rekao bih! Siguran sam u to! Tvrdim!
Sastav Nikom ništa nije ni malo naivan i na njega trebate obratiti posebnu pažnju, te ova kratka CD recenzija može i mora biti samo podstrek i putokaz da nabavite ovo istinski pažnje vredno izdanje. Njihov eventualni koncertni nastup u vašoj blizini se mora (pr)overiti prvom prilikom!
Bravo za ove muzičare sa velikim M, i umetnike sa velikim U!

Share This