Novi demo festival – prvi Munzik fest

 

 

Na novoj manifestaciji u gradu predstaviće se dvanaest neafirmisanih autorskih bendova.

Organizatori ovog, može se reći, jedinstvenog muzičkog spektakla u srpskoj prestonici, čiji je cilj da podrži, afirmiše i popularizuje moderne muzičke pravce sa naših prostora su Kancelarija za mlade Gradske opštine Zemun i umetnička agencija Mousai Art.

Zemun će u tri festivalska dana biti centar dobrog zvuka iz svih delova Srbije: Apatina, Kruševca, Novog Sada, Pančeva, Subotice i Beograda.

Prve festivalske večeri, u petak 19. jula od 17.00 Munzik fest će otvoriti grupa Shommytto & Ksoa iz Beograda, posle koje će na scenu izaći Sindrom iz Pančeva, Two Fingers iz Novog Sada i Keni nije mrtav iz Kruševca.

Koncerti na Letnjoj pozornici trajaće do 22.00. Svaki bend imaće svojih 60 minuta za svirku i predstavljanje publici.

Naredne večeri, 20. jula, nastupiće The Coil iz Subotice, bend iz Beograda Veliki odmor, Mac Tire iz Novog Sada i prestonička grupa Reci cimet.

Beogradski muzički sastav Sombelena, gosti iz Apatina Prljavi Romeo, Door Window 9 i Aleja velikana 21. jula će zatvoriti prvi Munzik fest, kada će biti saopštena i imena pobednika.

Poslednjih godina širom Srbije bilo je manje-više uspešnih pokušaja da se pruži šansa za afirmaciju mladim rok bendovima. Organizacijom prvog Munzik festa – festivala demo bendova Srbije, pored Niša, Despotovca, Vladičinog Hana, Smedereva, Rume i drugih gradova šansu za afirmaciju daje i Zemun.

Organizatori se nadaju da će Munzik fest trajati dugo i postati tradicionalan, kapitalizujući stremljenja i prošlost i otvarajući svoja vrata dobrom i modernom zvuku koji dolazi iz cele Srbije. 

Munzik fest – program

Zemunski kej, letnjikovac kod restorana Venecija
Petak, 19. jul 2019. (17.00-22.00)
Shommytto & Ksoa
Sindrom
Two Fingers
Keni nije mrtav

Subota, 20. jul 2019. (17.00-22.00)
The Coil
Veliki odmor
Mac Tire
Reci cimet

Nedelja, 21. jul 2019. (17.00-22.00)
Sombelena
Prljavi Romeo
Door Window 9
Aleja velikana

Share This