Održano finale prvog Mobil Demo festa… LouD je pobednik

 

 

 Izvor: headliner.rs

Završen je prvi Mobil Demo Fest. Originalan, nov i svež, ni po kakvom uzoru, već po stavu da rokenrol danas nije, kao što nikada nije ni bio, samo muzika, već kompletan doživljaj koji jedan bend ili izvođač mogu da ponude. Na bini. U video spotu. U kontaktu s publikom. U poruci. U načinu života.

Pobedio je beogradski LouD. Zasluženo. Kao što bi bilo zaluženo da je pobedio bilo koji od pet bendova koji su nastupili u finalu, u Wurst Platz baru. Pobednik, međutim, može biti samo jedan, pa su žiri i publika presudili da je Loud najbolji od najboljih. I zato se sada sprema da se suoči sa velikim izazovom u svojoj karijeri – snimanjem debi albuma za najstariju i najugledniju domaću idavačku kuću PGP RTS.

Samo da kratko podsetimo… Mobil Demo Fest počeo je 27. juna, pozivom bendovima i izvođačima da se prijave tako što će nam poslati snimak svoje autorske pesme snimljen mobilnim telefonom u jednom kadru. Od 22 benda koji su ispunili propozicije do 10. septembra, publika je lajkovima na našem YouTube kanalu odabrala dvoje finalista, dok je o preostala tri benda u finalu odlučio žiri. Tako su se u Wurstu, na “rokenrol crti” našli Znoj iz Pančeva, Mehanizam iz Užica, Oktava više iz Kraljeva, LouD iz Beograda i Funkier, beogradsko-paraćinsko-luksemburški projekat.

Led je probio Znoj. Sjajna pančevačka ekipa odmah je stavila do znanja da je ozbiljan kandidat za nagradu, žestokom svirkom i originalnim i energičnim scenskim nastupom.

Već posle svirke Louda bilo je jasno da će žiri biti na mukama, jer su momci iz Beograda prosto “pokidali”, o čemu je svedočila i reakcija publike koja je ispunila klub.

Onda ih je na bini zamenio gromoglasni i dobro podmazani užički Mehanizam.

Na scenu su potom, bez treme i straha izašli najmlađi finalisti, Oktava više, i ostavili su sjajan utisak, pre svega zbog neodoljive harizme koju mladi kraljevački rokeri sa sobom nose.

Konačno, takmičarski deo finala zatvorio je Funkier Project, ekipa vrhunskih muzičara koja je klub donela stvarno dobru fanki energiju, uz karakterisitičan vokal i svirku koja je kompletan klub podigla na noge.

Usledilo je iznenađenje i za organizatore festivala, portal Headliner.rs, rođendanska torta sa tri svećice, za naše prve tri godine, a da nismo više “bebe” potvrdilo je i to što smo zvanično predstavili svoju android aplikaciju, prvu koju jedan “mali” portal ima na ovim prostorima i koju možete skinuti OVDE.

A dok je žiri muku mučio s odlukom o nagradama, na bini je zaprašio jedan od najboljih srpskih bendova – Čovek Bez Sluha. Od prve pesme, megahita “Superheroj”, do poslednje, vrhunskog covera njihovih idola Ramonesa “Pet Cemetary”, publika je skakala i pevala, potvrdivši, nije da se hvalimo, da smo odabrali prave specijalne goste, ali i prave ljudine koji su čitavo vreme podržavali i navijali za mlade kolege koje su se takmičile. Jedan je ČBS.

Za najboljeg gitaristu festivala proglašen je Miloš Milićević iz benda Mehanizam, koji je na poklon dobio gitaru Sterling AX3-TBL brendiranu logotipom Jelen piva i pojačalo Marshal MG30 CFX-E combo, takođe poklon Jelen piva, dok je najbolji pevač festivala Andrija Hadžić, lider Funkier Projecta, koga je mikrofonom Beyerdinamic TG V50 nagradila prodavnica profesionalne muzičke opreme Player.rs.

Pobednik festivala je, rekosmo, LouD, a svi bendovi finalisti snimiće dve pesme za kompilacijski album Mobil Demo Festa.

I ovom izvešataju nije kraj… sutra vas čeka još odličnih fotografija i video snimaka. Čisto da vam bude malo krivo što niste bili s nama i da rezervišete termin za naredni godinu. Jer, drugi Mobil Demo Fest se već “kuva”!

 

 

 

Share This