“Pesma bunca i plače” po drugi put

 

 

Naš prijatelj i saradnik portala Neki rok u rubrikama recenzija i intervju, Milan B. Popović, objavio je drugo i prošireno izdanje svoje zbirke pesama „Pesma bunca i plače“.

Milan B.Popović je autor kojeg nije briga za komentare i zbog toga nam je posebno drag. Njegova lirika je britka i u veoma kratkim crtama oslikava današnji svjet na način na koji poneki autori ne mogu opisati ni u dužim formama.

Milan je odlučio da ne odustaje da piše i da ne odustaje od bunta. Njegov bunt je naš bunt koji nam se zaturio u svakodnevici civilizacije, njegove teskobe su naše samo zaturene u podsvesti nemanja vremena, njegova potreba da piše smo mi kojima je sve postalo nevažno. I njegove dobre namere će ostati za pokolenja kao monolit, podsetnik da je poezija večna umetnost.

U nekom od intervjua Milan B. Popović je rekao bez trunke kajanja : “Kultura je luksuz, poezija je luksuz”. Molim vas, pokažite da nije u pravu. Čitajte knjige, čitajte poeziju, bavite se kulturom, negujte je, budite kulturni.

Ovo je šesta knjiga u karijeri Popovića, a prethodno je objavio knjige “Molitva tetoviranog srca” i “Vreme brutalnih dobronamernika” 2006. godine, zatim “Oka da ne ispustim dah” 2007,  “Na kori integralnog hleba i olovci” 2011. godine i “Pesma bunca i plače” 2017. godine.

 09.11.2019.

Share This