Polaris – Noć i dan

video singl 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Opako dobra trip vožnja, pustolovina, ili putušestvije, nazvano, simbolično: NOĆ I DAN, pravo je muzičko otkriće i iznenađenje na domaćoj i regionalnoj sceni subkulturne ponude! Negde na samoj ivici elektro, pop-a, i oštrih i rezantnih gitarskih šestožičanih rezova koji podsećaju na metalizirane odjeke i dugačkihi efektnih gitarski soloa, i vokala i klavijaturiste benda POLARIS, njegovog mastermajnda i alfe i omege, MILANA GOCIĆA, dok je JANKO VARGA kompozitor muzike ove fabulozne numere: NOĆI DAN. Bitno je napomenuti da je za produkciju, ovako izuzetnu produkciju zadužen bio i sproveo ju je u delo niko drugi do MILAN GOCIĆ. Numera i video spot NOĆ I DAN je veoma ubrzanog tempa koji ne prestaje ni jednog sekunda i ne daje ni površnom slušaocu, ali ni onom veoma zainteresovanom slušalačkom auditorijumu, spremnom da shvati i razume prave raritete i unikate – poput ovog NOĆ I DAN, na primer – mira ni predaha, ni na jedan čas, ni na jedan tren, tokom traja numere NOĆ I DAN!

Tekst pesme NOĆI DAN je napisao JANKO VARGA, a snimana je pesma u studiju PSIHOPOLIS, ove 2022. godine. Kompozicija NOĆ I DAN zvuči sveže, originalno, moćno, ubedljivo, drugačije, uvrnuto, urnebesno, iako pomalo retro – ona to nije! Tekst pesme je takođe izuzetan i vokal MILAN GOČIĆ uz podršku JANKA VARGE ga izgovara i melodijski vokalno ispevava veoma razaznatljivo što je samo još jedan više KVALITET PLUS I FAKTOR X ove pesme.

PRODUKCIJA MILANA GOCIĆA JE ZAISTA IZUZETNO PUNO DOPRINELA USPEŠNOJ SUBLIMIRANJU VIŠE RAZNORODNIH MUZIČKIH PRAVACA U JEDNU KOMPAKTNU CELINU, NOĆ I DAN KOJA U KRAJNJOJ INSTANCI DELUJE OČARAVAJUĆE PRIJATNO, SLUŠLJIVO, PRIHVATLJIVO, KVALITETNO PA ČAK I KOMERCIJALNO, I TO SHVATITE SAMO I ISKLJUČIVO KAO VELIKU POHVALU! NIKAKO DRUGAČIJE!

Numera NOĆ I DAN ladno može da ide i na TV i na Radio stanice, glat, rekao bih ja, jer poseduje u sebi sve moderne elemente savremene kvalitete moderne produkcije muzičke industrije i šou biznisa ne samo u Srbiji, ne samo u ex –Jugoslovenskom regionu, već generalno geografsko notalno koordinatnom sistemu i teritoriji cele muzičke planete.

 

TI RADIŠ ME

TI VOZIŠ ME

TI HIPNOTIŠEŠ

TI SI MOJ NOĆI DAN

Izuzetan tekst, ovo je samo delić teksta, nereprezantitavan, uz dobru muziku, i set bubnjeva i činela koje prašelipraše – neumoljivo – a bas gitara BOJANA KVOCKE i električna gitara resko reži kao pobesnelo krdo bizona koje uspešno krči gustu (pra)šumu baš onda kada treba i koliko treba, čine da numera NOĆ I DAN bude jedna od najzanimljivijih i najboljih muzičkih ostvarenja koje sam imao priliku da čujem u drugoj polovini 2022. godine i recenziram.

TEKST PESME:

Dodirni me, pokreni me,
sve je u tvojim rukama
Ti radiš me,
ti voziš me bolje nego M.D.M.A.

Dok tebe nisam našao,
nisam znao da mi trebaš
K’o pamuk ti si mekana
I sviđaš mi se baš, baš, baš

Ref.
Ti radiš me
Ti voziš me Hipnotišeš

Ti si mom nebu noć i dan
Za tebe uvek biću fin,
kao da sam iz Finske ja
I daću ti sve najbolje,
jer ti si srce mog srca.

San koji budan sanjam,
ti meni si ispunila.
Po meni se potpisuješ
tim lepim, oštrim noktima

Ref.
Ti radiš me
Ti voziš me Hipnotišeš
Ti si mom nebu noć i dan

 

Što se mene tiče – ovo je vrhunski dobro!

I više od toga!

Ovo je odlično!

Totalno drugačije od svega što ste do sada čuli – a to se zaista ceni i treba da se ceni i poštuje!

Ja poštujem izaista cenim!

Originalno je!

Svaka čast!

Share This