Promocija knjige Duška Antonića u Kragujevcu

 

Foto: Laki Lazarević

 

Na sinoćnoj promociji u Kragujevcu, publici je predstavljena knjiga “Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji” Duška Antonića. Knjiga sadrži i 100 najboljih srpskih rok albuma od raspada SFRJ.

Na promociji su govorili Duško Antonić, autor knjige i Goran Šobić kao predstavnik izdavača Take It Or Leave It books. Razgovor o knjizi je vodila Milica Lazović.

Sama knjiga je podeljene u dva dela. U prvom delu autor opisuje razvoj rok scene u SFRJ, od, takozvane zabavne muzike pa sve do danas. Takođe pokušava da iz različitih uglova sagleda, analizira i objasni kako su dešavanja vezana za raspad velike države uticala na njenu rok scenu, koka je bila jedna od najjačih u Evropi. Drugi deo knjige pedstavlja svojevrsni vodič za preslušavanje albuma, moglo bi se reći i svojevrsna lektira kad je rok muzika posle 1992. u pitanju. Lista od 100 albuma sastavljena je tako što je 57 rok novinara, kritičara, izdavača, ali i umetnika i kulturnih radnika koji gravitiraju ovoj vrsti muzike dalo svoje liste sa po 20 albuma. Sabiranjem “glasova” nastala je konačna lista.

Ovo je izuzetno vredna knjiga koju bi svakao trebalo posedovati i, bar povremeno, čitati i prelistavati. Njen sadržaj je dragocen i mladima koji se tek upoznaju sa rok muzikom.

Knjigu možete nabaviti direktno od autora Duška Antonića, kako preko njegovog facebook profila, tako i na email adresu duskoantonic@gmail.com ili na telefon 064/861-60-63. Pored toga, knjiga se može naći u Beogradu u knjižari “Dallas Records”-a i u Novom Sadu u knjižari “Bulevar”.

08.04.2022.

Share This