Prvo mesto publike na Beogradskom proleću za Jelenu Tomašević i kompoziciju Veruj mi da verujem

 

Foto: Bojan Petrović

 

Publika je na upravo održanom “Beogradskom proleću” u mts Dvorani svojim glasovima putem društvenih mreža pobedničku titulu dodelila PESMI JELENE TOMAŠEVIĆ „VERUJ MI DA VERUJEM”- Drugo mesto po glasovima publike pripalo je VANNI ZA KOMPOZICIJU “IZ INATA”, dok je nosilac “bronze” EXTRA NENA S PESMOM “PRIČA O MENI”.

Stručni žiri u sastavu: predsednica žirija Tijana Bogićević, prošlogodišnja pobednica BG Proleća, Marko Spalević, muzički novinar, Srđan Marjanović, kompozitor i kantautor, Natalija Cajić ( Jugoton ) i Sandra Subotin ( glavna i odg.urednica Blice Žena ) — dodelio je četiri nagrade, te je pobednikom u kategoriji nagrada za najbolji tekst proglasio BRANKA KLANŠČEKA za pesmu PRIČA O MENI koju je izvela EXTRA NENA. Za najbolju interpretaciju nagrađena je GOCA TRŽAN za pesmu PELIN. Najbolji aranžman po glasovima stručnog žirija je pripao DUŠANU ALAGIĆU za pesmu TRAG U VREMENU u izvođenju NEMANJE RADOŠEVIČA. Nagrada za najbolju kompoziciju otišla je u ruke LEONTINI za pesmu SLOMI u izvođenju DANIJELA ALIBABIĆA.

Tradicionalno je dodeljena i specijalna “mts nagrada”napravljena od bakra krova Dvorane Doma sindikata kojom je počastvovana muzička diva BISERA VELETANLIĆ, a nagradu je uručio direktor mts Dvorane Igor Stanković , dok je NAXI nagrada pripala ALEKSANDRU ČOVIĆU I REGINI ZA PESMU „NIJE ME STRAH“, a nagradu je uručila vlasnica i glavni urednik Naxi radija Maja Rakovic.

Podsetimo, prva nagrada publike dodeljuje se u iznosu od 150.000 dinara, dok su druga i treća nagrada 100.000 i 50.000 dinara, a 4 nagrade žirija su u iznosu od 50.000 dinara.

21.04.2024.

Share This