Publika ovacijama ispratila koncert Ljubičica

 

Foto: Natalija Erdeljanović

Jedinstveno veče nam je priredila grupa Ljubičice prošlog petka u Velikoj sali Doma omladine, pokazavši da postoji publika iskreno zainteresovana za njihov muzički izraz.

Priliku da najavi nastup iskusnijih kolega i dokaže da iz Pančevo dolazi još kvalitetnog i kreativnog zvuka dobio je talentovani muzičar Petar Pupić i njegov bend Egret,

čije delikatne balade su napravile savršeni uvod za nastup njegovih sugrađana.

Na binu su zatim izašle zvezde večeri.

Futuristička scenografija, pregršt tv ekrana, zanimljivo rešeno osvetljenje i kostimi Vuka, Petra i Olge stvorili su utisak da se nalazimo u unutrašnosti svemirskog broda koji se spustio na Zemlju pravo u Veliku salu da uz „blještanje konzole“ poveze publiku napred, baš kao što kaže pesma kojom su otvorili koncert „Osam minuta od sunca“.

Ljubičice su svojoj publici priredili slojevitu muzičku priču u kojoj su se prošetali muzičkim žanrovima i pravcima, ukomponovali klasičnu muziku sa savremenim modernim zvukom, čime su njihove melodije dobile jedinstveni aranžman koji je publici omogućilo da uživa u svakom tonu, a muzičarima pružilo priliku da se pokažu kao kreativni multiinstrumentalisti. Muzički gost na koncertu bio je Đorđe Kujundžić na saksofonu.

Bend se uglavnom fokusirao na aktuelni album „Dok čekamo pad“, ali su se čule i neke ključnih pesama sa njihovog prvog studijskog albuma, „Ljubičice &CO“, da bi koncert završili pesmom benda Jarboli, „Godine u vetru“.

Zahvalna i zadovoljna publika pružila je nevorovatnu toplu podršku bendu i bila dodatni član na bini. Sa koncerta su otišli prezadovoljni i muzičari i publika, među kojima su bili i kolege muzičari, Danijel Kovač, kao i članovi grupe Koprive i dvojac Buč Kesidi, sa kojima Ljubičice blisko sarađuju.

Foto: Natalija Erdeljanović

Share This