Red danger ft Srđan Branković – Vek (video singl)

Samostalno izdanje

 

 Foto: promo

Piše: Milan B. Popović

 

Red Danger nastao je u februaru 2012. godine u Negotinu, spajanjem, u to vreme Evil Night i Detroit benda. U prvoj postavi bili su: Veljko Ranđelović (gitara), Nikola Džoni Marković (bubanj), Stefan Stefanović, (bas gitara), Miloš Tomić – Toma (vokal) i Slavoljub Stojković Caki (klavijature).

Red Danger je bio koncertno aktivan svih prethodnih godina i imali su dosta nastupa, na kojima pored svojih autorskih pesma izvode i obrade najvećih stranih i ex-yu rok hitova.

Pre izvesnog vremena u bend se vratio pevač Saša Vučinić, koji i inicirao rad na novim, autorskim pesmama. Na taj način, je nastao i prvi zvanični singl benda pesma “Vek” koja je snimljena u studiju “Paradox” u Smederevu, a specijalni gost u pesmi je bio Srdjan Branković iz benda Alogija.

Pesma “Vek” je odličan primer spoja odličnog i krajnje prepoznatljivog vokala, kvalitenog aranžmana i interpretacije, kao i melodije koja osvaja na prvu loptu.

Grupa Red Danger je od skoro i član udruženja URMUS, a bend trenutno nastupa u sastavu: Veljko Ranđelović (gitara), Bratislav Simonović (bas  gitara), Saša Vučinić, (vokal), Zoran Nikolić (bubanj),  Miljan Njegušić (klavijature) i Novica Milošević (gitara).

 Red Danger – Vek; Saša Vučinić – vokal; Veljko Ranđelović Pache – gitara; Zoran Nikolić – bubnjevi; Bratislav Simonović Braca – bas gitara; Gost: Srđan Branković – Solo gitara; Tekst i muzika: Ranđelović Veljko Pache; Aranžman: Kračunović Miloš Richie.

Oci mi odaju tugu i strah U tvom prisustvu Ja gubim dah Jer ti si simbol Za koji ja znam Osecam strah I plasim se Jer sanjam brod Kako topi se tonem u san I verujem REF: Prolazi vekI dolazi kraj Sve je kraci put Ja trebam te znaj Poslednjij krug Sad zatvara se Prolazi vekI dolazi kraj Sve je kraci put ja stizem u raj Sada rušim sne I visine nebeske REF: Prolazi vekI dolazi kraj Sve je kraci put ja trebam te znaj Poslednji krug Sad zatvara se… Prolazi vek I dolazi kraj Sve je kraci put Ja trebam te znaj Poslednji krug Sad zatvara se O neeee O daaaaa…. REF: Prolazi vek I dolazi kraj Sve je kraci put Ja trebam te znaj Poslednji krug Sad zatvara se Prolazi vek I dolazi kraj Sve je kraci put Ja stizem u raj Sada rusi sne I visine nebeske… Prolazi vek I dolazi kraj… Snimljeno u studiju Paradox, Smederevo,

Zvučno tekstualni dokument VEK je svevremen  fenomenološki gledano. Konstantan. Donekle uobijačejan i u više navrata korišćen u domaćoj muzičkoj industriji, mada, mora se priznati – vokal grupe RED DANGER je vemoma upečatljiv, jasan, prepoznatljiv, ekspresivan, gromko dinamičan, ali dovoljno melodičan u isto vreme. Zvučna potka je prihvatljiva za široki melodični hard rock metal slušalački auditorijum. Ovo su sve sami dobri instrumentalisti u grupi RED DANGER i to veoma mladi i uspešni, veoma talentovani i od njih  očekujemo nova ostvarenja, iznenađenja i uzbuđenja.

Kompoziciju VEK, koja traje radijski prihvatljivih tri minute i 28 sekundi, dodatno je poboljšao i dao na značaju i sigurnosti, kvalitetu i ubedljivosti maestralni gitarista, kompozitor i aranžer Srđan Branković, poznat kao osnivač i vođa najpopularnije metal grupe ne samo u Srbiji nego i u regionu – ALOGIA! Srđan Branković je svojim učešćem i talentom svakako doprineo da krajnji rezultat, krajnji proizvod, na kraju krajeva, krajnja instanca, bude- vanserijska, sveža, osvežavajuća, neopterećujuća, prihvatljiva za slušanje na opciji repeat!

Prolazi vek i dolazi kraj ponavlja se u refrenu songa VEK, a mojoj malenkosti nedostaje još tačno 5 godina i napuniću okruglo POLA VEKA svog životnog veka – osim ako me virus Corona 19 ne pokosi do tada. Međutim uz ovako dobru muziku, aranžmane i vokal, ceo mladi autorski sastav RED DANGER uz svesrdnu podršku Srđana Brankovića sa numerom VEK može samo da se ponosi!

Bravo za mladi autorski bend RED DANGER koji je prijatno iznenađenje za mene i treba da bude!

Bravo za izuzetnog gitar maga Srđana Brankovića i njegov značajan doprinos da numera VEK zvuči ovako impresivno i briljantno sjajno!

Akademska desetka za pesmu VEK!

Bolja je od početka 21. veka, to je sasvim sigurno!

Bolja je od polovine noviteta sa srpske scene.

Samo napred, vreme radi za grupu RED DANGER! Iskoristite ga, znam da umete i možete!

Bravo!

Share This