Sikac i grupa Tina – Ostaje

 video singl/2022.

 

 

Piše: Milan B. Popović, rok novinar, publicista i pesnik

Moje malenkosti i ne samo moje nego celog užičkog užeg, šireg i najšireg  geografsko- koordinatnog i geografsko violinsko ključnog notalnog područja zemlje Srbije (  i šire balkanski, ex- Yugoslovenski, definitivno i bez apsolutno ikakvog dvoumljenja!!!) jedinstveni, unikatni, originalni i nesvakidašnji muzički mag, kompozitor, solo i ritam gitarista, vanserijski poeta i tekstopisac i kantautor, alfa i omega svih albuma njegove grupe TINA, Srđan Milivojević – Sikac, opet je u centru medijske pažnje i radara publike željne kvalitetnog muzičkog materijala i kulturne umetničke ponude koju je SIKAC svakako, na svim svojim LP izdanjima, umeo je da da i isporuči svojim fanovima, a ovom, konkretnom pesmom, originalnim i nadasve inteligentnim tekstom za njegovu kompoziciju pod naslovom OSTAJE , grupe TINA.

To je poslednja pesma na kojoj je ova postavka pevača, gitarista i bubnjara na video zapisu radila. Druga strofa je došla kasnije.

Pesma OSTAJE, je zapravo posvećena preminulom članu benda Milomiru Milosavljeviću –  Škomiju.

Na kompoziciji OSTAJE uzeli su učešće: bubanj/prateći vokal, Milovan Sretenović – Mikš. Zatim, za vokalima Petar Goronjić Pjer i Željko Radovanović  Zeks. Osim samog Srđana Milivojevića – Sikca koji je temelj, razrada i zaključak pesme, na njoj je učešće uzeo takođe izuzetni član grupe TINA, neponovljivi Vladimir Milivojević Vlade, za pratećim vokalima i bas gitarom. Gitarista koji se pojavljuje na video zapisu je Srđan Vuković iz Podgorice.

Čini mi se, ispravite me ako grešim, da od svih pevača koji su pevali u TINI jedino u ovoj pesmi nedostaje atraktivni i vanserijski, ujedno i najmlađi, Vladan Vitezović Vitez, koji sada ima svoju sopstvenu grupu u Republici Srpskoj, čiji umetnički rad takođe pomno pratim medijski i želim mu svako dobro.

Nikako, ma ni pod razno ne bi trebalo izostaviti muzički doprinos, muzičku punoću i svež i poletan zvuk poslednjih albuma, a posebno poslednjeg albuma grupe TINA, klavijaturiste, izuzetnog instrumentaliste i apsolutno dominantnog starog vuka kada su klavir, klavijature i abonosove crno bele dirke njemu svojstvenog instrumenta u pitanju- gospodina umetnika MILANA NEŠKOVIĆA-MIKCA! I Milan Nešković Mikac je, verujem, možda, jedna od osoba koja bi, eventualno, uz SIKCA i VLada, obnovila TINU, ako uzmemo u obzir argument da se MIKAC i dan danas predano i odano bavi umetnošću i da joj je ostao veran, iako porodičan i zaposlen, divan mlad čovek. Koristim ovu priliku da budem ličan i da mu čestitam javno na tome!

Ostaje nada (kažu da nada poslednja umire) da će se nekada u budućnosti, grupa TINA, tj. isključivo umetnik SRĐAN MILIVOJEVIĆ – SIKAC, ( i njegov rođeni brat na bas gitari, Vladimir Milivojević – Vlade) vratiti svojoj staroj ljubavi, i makar singl/video spot, po singl/video spot, obradovati mnogobrojne obožavaoce koje je snagom i zaslugom svog izuzetnog talenta i rada steko kod mnogobrojnog i širokog slušalačkog auditorijuma i da će objaviti makar jedan THE BEST OFF CD sa nekoliko potpuno novih BONUS NUMERA! To bi bila prava muzička premija i bingo. To bi bio san koji ja sanjam budan i ovim putem mu to javno poručujem, ma šta on o tome mislio!

Siguran sam da nisam jedini koji bi se takvim ostvarenjem veoma obradovao i srce razgalio!

Dragi i poštovani SRĐANE MILIVOJEVIĆU – SIKAC, umetniče svetskog, vanserijskog ranga, godine prolaze ti jesi dosta uradio iza sebe po pitanju muzike, ali objavi BEST OFF CD izdanje sa 2 do 3 BONUS NOVE PESME! To univerzum traži od tebe, a Muze, Boginje umetnosti  te posećuju i u snovima, znam ja to veoma dobro!

Živeo SIKAC! Ostaje nada u bolje muzičko i umetničko sutra. OSTAJE  numera je fantastična. Ja želim još od TINE! Ja želim još od Tebe! Znam da ti to možeš i da imaš blaga i potencijala. Podeli to sa nama!

I neću se smiriti dok ne dobijem repete!!!

Maestralno!!!

Share This