Sloboda za životinje

 

Udruženje za zaštitu i prava životinja ”Sloboda za životinje” je neprofitna nevladina organizacija bez stalnih izvora prihoda (finansira se od dobrovoljnih prihoda i od članarina članova udruženja) i bez radnih mesta tj. nema zaposlene ljude. Celokupan rad sastoji se od volonterskih aktivnosti članova i simpatizera udruženja.

Udruženje nema ni svoj azil za životinje tako da se sva udomljavanja vrše pojedinačno, angažovanjem pojedinaca – onoliko koliko se uspeju snaći da spasu svaku životinju kojoj se, eventualno, može pomoći. Nema ni sredstva za plaćanje veterinarskih intervencija, u svrhu lečenja povređenih ili bolesnih pasa i mačaka sa ulice. Za svaku takvu intervenciju obezbeđuju sopstveni novac ili sami traže dobrovoljne priloge osoba zainteresovanih da pomognu da se spase pojedina od životinja. 

Ono što mogu pružiti,  je sopstveni angažman oko spašavanja pojedinih životinja (onoliko koliko imaju mogućnosti za to), kao i savete kako da to sami učinite. 

Sve što rade, postižu nesebičnim radom i trudom pojedinaca – članova i simpatizera udruženja i aktivista, kao i u interesu šire životne sredine i uopšte naše planete, jedine u nepreglednom kosmosu na kojoj možemo opstati.

Web adresa: www.sloboda-za-zivotinje.org

Share This