Srđan Milivojević Sikac – Tiho, tiho

video singl/2022

 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Mojoj malenkosti, pesniku i recenzentu, MILANU B.POPOVIĆU, kao krajnje izuzetnom ljubitelju umetničko kreativnog rada vanserijskog kreativca SRĐANA MILIVOJEVIĆA SIKCA, tekst pesme TIHO, TIHO – nije nepoznat. Čak naprotiv – SIKAC mi ga je putem telefona svojevremeno pevao u privatnim telefonskim razgovorima. Uvek sam voleo, priznajem, apsolutno sve što je iz svoje umetničke kuhinje SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC isporučivao, decenijama unazad, još od kad sam ja bio klinac, malo dete. Ja jesam njegov fan, njegov drug i njegov prijatelj i SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC to dobro zna, ali SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC to APSOLUTNO SVOJIM RADOM I DELIMA -ZASLUŽUJE! Bilo da su njegova dela u rok maniru, bilo da su soft pop maniru, bilo da su u retro, ili u tradicional etno pop etno melos maniru, uvek i dan danas ga svim svojim srcem i dušom volim i podržavam. Ja sam rođen u Užicu i ne znam da li postoji neka veza u DNK, ali iako već 40 godina živim u Beogradu, za mene je TOP 1 bend u Srbiji i SFRJ, nekadašnja SIKCOVA TINA, tj. konkretno, da budem precizniji: autor svih tekstova, sve muzike, svih aranžmana u nekadašnjoj i sadašnjoj solo karijeri – umetnik SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC!

U pesmi TIHO, TIHO, krucijalni su i najefektniji, najsloženiji, upravo STIHOVI SRĐANA MILIVOJEVIĆA SIKCA, koji su izistinski sofisticirani, posebni, inteligentni, neoubičajeni, drugačiji – od svega što današnja kulturna ponuda nudi! A kulturna ponuda, pogotovo domaća i doba u kojoj se ona nalazi je doba supermarket kulture! Tako da izuzetne pesme pesme SRĐANA MILIVOJEVIĆA SIKCA samim tim – dobijaju na još većem značaju i ekskluzivi, što postoje i što ih sam SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC snima i pravi i ne odustaje od njih – a mogao bi!

Maestralni ljubavni stihovni tematski odabiri, na posebnom semantičkom košiljucom skrojenom, osnovni su kvalitet numere TIHO, TIHO, i vrhunski snimljenog video singla TIHO, TIHO!

Ja se, kao pesnik sa 8 objavljenih knjiga pesamai 3 original muzičke CD kompilacije sa 50 bendova iz celog balkanskog regiona koji su u studijima snimili svoju autorsku muziku i aranžmane na mojih 50 pesama iz moje prve 4 knjige koje mi je objavila Narodna knjiga/Alfa, uvek divim SRĐANU MILIVOJEVIĆU SIKCU, uživam u njegovim pesmama, i nikada mi ih nije dosta i ono što je najvažnije – ne zavidim mu i priznajem da ne umem da pišem poeziju i tekstove pesama kao što SIKAC ume!

SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC je umetnik koji je apsolutno sam siguranu to. Nadam se da mi neće zameriti na sledećim rečima koje ću ispisati jer ne znam tačno koliko on ima godina, mada to u krajnju ruku nije ni bitnu – zaslužio svojim kretivno muzičkim radom i doprinosom rodnom Užicu i celoj Srbiji, zaslužio je –NACIONALNU PENZIJU!

Kad samo pogledam spisak ljudi koji su je dobili poslednjih godina, muka me uhvati! U tom kontekstu, a znam da SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC nije poltron već čovek i umetnik na mestu i od reči i sa pesmom u ruci smatram da od zemlje Srbije – zaslužuje NACIONALNU PENZIJU! Time bih završio svoju recenziju izuzetne pesme i video singla TIHO, TIHO, jer se više nema šta ni dodati ni oduzeti!

Brate po umetnosti,  SRĐANE MILIVOJEVIĆU SIKAC uvek računaj na podršku sa moje strane. Medijska će uvek biti!

Share This