Srđan Milivojević Sikac – Vreme

2022.

 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Uvodni stihovi numere VREME, multimedijalnog  umetnika i autora teksta, muzike i aranžmana, SRĐANA MILIVOJEVIĆA SIKCA, koji kazuju:

ISTINA JE DALEKO ODAVDE,

SAKRIVENA DA SE NE BI VIDELA,

GDE NE VAŽE PRAVILA, NEMA PRAVDE,

A TEBI SE TAKVA SVIDELA,

GDE NE VAŽE PRAVILA, NEMA PRAVDE.

A TEBI SE TAKVA SVIDELA.

deluju u Srđanovom vokalnom melodijskom izražaju: monumentalno ozbiljno i čak –gle čuda?- zastrašujuće, da bi u nastavku refren i daljih strofa pesme, senzibilitet njegove poetske (ne rečenične) semantičke košulje, snizio na prihvatljiviji prag tolerancije širokog spektra ljudi (što je i krajnji cilj svakog umetnika, da se ne lažemo!!!), širokog slušalačkog auditorijuma, što ni malo ne umanjuje kvalitet teksta pesme VREME, već mu daje na značaju i daje mu onaj FAKTOR X i KVALITET PLUS, koji se samo povremeno i sporadično javlja u domaćoj modernoj poetsko-muzičkoj produkciji, i zato ima biti zabeležen! I ne samo to i toliko, već potcrtan, naglašen, pohvaljen, što privatno, što javno, upravo ovako kako ja to sada činim!

SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC piše INTELIGENTNE ljubavne pesme, lišene svake patetike!

U radijski frednli tri minute i dvadeset osam sekundi trajanja SRĐANOVE pesme VREME, prikazana je muzički jedna pop rok numera sa dobrom dozom izuzetnutkanog tradicionalnog materijala i fabuloznog etno melosa, koji prožima pesmu VREME, sve vreme, i to, vremenom, postaje autorski lični umetnički pečat SRĐANA MILIVOJEVIĆA SIKCA! On ovom pesmom postaje na taj način prepoznatljiv autor u Srbiji, ali i u celom Ex- jugoslovenskom balkanskom regionu!

SRĐAN MILIVOJEVIĆ SIKAC je i autor video spota za pesmu VREME, koji je posebna priča za sebe. To vizuelno atraktivno umetničko delo morate videti sami i uživati u njemu.

Eh, da je više briljantnih umetnika na našim prostorima poput SRĐANA MILIVOJEVIĆA SIKCA!

Malo je reći – BRAVO!

Dovoljno je reći- MAESTRALNO!

Share This