Srpski svemirski program – Novo vreme

Samostalno izdanje

 

 

Piše: Milan B. Popović

U drugom uvodnom zvučnom dokumentu NAŠA LJUBAV ovog albuma NOVO VREME autor teksta i muzike i vokal, umetnik svetskog ranga, Goran Kosanović je stvorio, oformio veličanstvenu baladu koja nije ni banalna, ni patetična, već – TAMAMAN KAKVA TREBA DA BUDE! Već u trećem komadu TEBE VOLIM, Goran Kosanović je oštriji, direktniji, dinmičniji, dinaminitniji, uz pevljive pozadinske vokale i sledeću ekipu muzičara koji ga instrumentalno podržavaju – Andrija Zlatković (gitara, vokal) Uroš Milkić (bubnjevi, gitara, bas, vokal) Ivan Kostić (bas, gitara, klavir, vokal). Kratka i jasna udara pravo u čelo.

Četvrti redni zapis ALEN DELON je nešto umereniji u muzički, melanholičan i transcendentalan. U svakom slučaju – SJAJAN! LJUBAV SAM TI DAO je nezaustavljiva lokomotiva energije, gruva, emocija, ljubavi, ekspresije i impresije. Čini se da je LJUBAV ključni i krucijalni tematski odabi Goranove inspirativne snage na ovoj ploči.

Ponosam sam pre više od jednu deceniju pisao u jedinom domaćem muzičkom magazinu TIME OUT, koji je uređivao upravo Goran Kosanović, i znao sam da je likovni umetnik, ali da je muzičko tekstualni, do ove ploče nisam. Sada me je baš prijatno – IZNENADIO KVALITETOM PLUS kojim se mora njegova umetnost pohvaliti što privatno, što javno, kao što na primer, ja sada činim.

KADA JE LEPO VREME je jedna rege bluzi fuzija alternativnih opiljaka i kakofonija raznolikog sadržaja koja privlači. IZRAČUNAĆU KOLIKO  TE VOLIM je rokerska vožnja, pustolovina, ili ljubavni trip – SJAJAN – podrazumeva se. Odavno se čekalo na bend koji svira i peva sa ovakvom lakoćom, ubedljivošću, sigurnošću.

Album NOVO VREME je za svaku preporuku!

Album NOVO VREME ima 10 i 1 pesmu kusur PLUS kao specijalitet za kraj – LJUBAV!

Goran Kosanović je – dokazao je to ovim albumom, ali i ranijim likovnim izložbama vrhunskog ranga – svestrani je i priznati umetnik i na tome mu se samo može pružiti ruka i skinuti kapa, pa čak i načiniti naklon!

Od mene toliko! Od mene najviše što se može! Od mene nejlepše što se može!

Od mene sve u superlativu kroz kristalno jasnu prizmu krajnje iskrene objektivnosti. Nabavite ovo izdanje!

Kraj. Tačka.

 

Share This