Strahinja Stefanović (21), vicešampion sveta u kajaku na 200 metara

 

 

Strahinja Stefanović (21), vicešampion sveta u kajaku na 200 metara iz Segedina, nije krio oduševljenje posle najvećeg uspeha u karijeri.

Neverovatan je osećaj biti drugi na Svetskom prvenstvu i izboriti vizu za Olimpijske igre”, pričao je ovaj 21-godišnjak iz Bačke Palanke, u trenucima dok je čekao ceremoniju proglašenja pobednika.

„Kada sam prošao kroz cilj, nisam znao da li imam medalju… Čekao se foto-finiš i tek nakon nekog vremena stigla je zvanična potvrda da sam drugi! Verovao sam da mogu do jedne od medalja, dao sam maksimum i na kraju se isplatilo”.

O samoj trci, Stefanović je rekao i ovo:

„Bio sam pre svega fokusiran na startni blok, a potom na nastavak trke. Do polovine sam vodio, a onda me je prestigao Britanac Hit i dobra je stvar što sam ostao na drugoj poziciji. Presrećan sam, jer sam u ovakvoj konkurenciji uspeo da stignem do samog vrha! Sada mi predstoji još jači rad, kako bih ostao na ovom nivou. Hvala svima, koji su bili uz mene, hvala celom timu i biće još lepih vesti iz Segedina”, poručio je Stefanović, koji je Srbiji doneo prvu olimpijsku vizu u kajaku za Igre u Tokiju 2020. godine.

U prepodnevnim časovima još jedan čamac Srbije veslao je u finalu SP.

Dvosed Ervin Holpert – Marko Novaković zauzeo je četvrto mesto u neolimpijskoj disciplini na 500 metara. Nedostajale su im samo dve stotinke da se dokopaju bronze, koja je pripala Nemcima Grosu i Hileru. Zlato su osvojili Belorusi Daineka i Natinčik, a srebro Španci Rosa i Vaskez Lenin.

26.08.2019.

Izvor: n1info.com

Share This