The Big Deal – CD/video singl – Sensational

Frontiers Music

 

 

Piše: Milan B. Popović

Drugi zvanični singl SENSATIONAL, koji je prezentovan nakon uvodnog, ionako sjajnog, NEVER SAY NEVER, znatno se kvalitativno razlikuje od njegovog prethodnika. CD FIRST BITE na svojim kružnim putanjama kompaktne diskete sadrži 11 pesama: 1.  Never Say Never 2.  I Need You Here Tonight 3.  Sensational 4.  Top Heaven 5.  Wake The Fire 6.  In The Dead Of The Night 7.  Rebel Lady 8.  Power On 9.  Bad Times, Good Times 10. Fallen 11. Lady Of The Night. Muziku i tekstove je komponovao i pisao Srđan Branković iz Smedereva.

Postavu muzičkog modernog rock/AOR sastava čine: Nevena Branković – vokal i klavijature; Ana Nikolić – vokal; Srđan Branković – gitare; Marko Milojević – bubnjevi i Alessandro Del Vecchio – bas.

U četiri minute i 14 sekundi trajanja singla SENSATIONAL ženski vokali NEVENE i ANE dolaze do punog  izražaja i to zaista deluje upečatljivo odmereno, prijatno slušljivo, melodično harmonično, nimalo iritantno, čak -gle čuda?- izuzetno skladno i refleksivno fabulozno. One su sofisticirano urbanog imadža i dress koda i ne prelaze granice vulgarnosti. Dostojanstvene su umetnice.

Nikako se ne sme izostaviti dugotrajni i vanserijski upečatljivi gitarski solo dokazanog umetnika na instrumentu sa šest žica-Srđana Brankovića, koji ovoj pesmi daje na elektricitetu, dodatnoj dinamici, dinamitnosti, brzini, inicijalnom efektu koji vuče na heavy prizvuk i-u najmanju ruku- savršenosti.

Dopadaju mi se promene ritma i klavirski pasaži NEVENE BRANKOVIĆ. Oni daju poseban šmek numeri, ali i predah od modernog stila sviranja i žanra u kojem ovi momci i devojke uspešno deluju i veoma dobro se snalaze.Čak i više od toga!

Odavno nisam čuo singl muzičku numeru poput SENSATIONAL opevanu na anglosaksonski otpevanom jeziku, a da dolazi sa srpskog geografsko koordinatnog područja, a da osvaja na prvo slušanje. Ovo je jedna moćna pesma koja ima težinu i onaj KVALITET PLUS, koji se samo sporadično javlja u našoj i svetskoj muzičkoj produkciji i muzičkom šou biznisu i zato ima biti zabeležen i podcrtan, pohvaljen, što privatno, što javno, evo upravo ovako kako ja to sada činim.

Međutim, ovo nije šou biznis. Ovde se vodilo o kvalitetu instrumentalizacije. Strukture pesama, tekstova pesama, umešno vešto kombinovanja dva ženska vokala, bass gitare i čoveka za setom bubnjeva.

Ovde, u ovom, sa pravom i argumentovano možemo konstatovati HIT SINGLU – SENSATIONAL, pre svega, vodilo se o kanonima i postulatima – umetnostii kreacije- a to je najbitnije!

Šta ćete više od toga?

IMPRESIVNO, MOĆNO, HRABRO, PRODORNO, A NAŠE!

Akademska desetka! Bravo!

Share This