Thell Barrio – Mi vardera familia

video singl

 

 

Piše: Milan B. Popović, pesnik, muzički CD recenzent, kolumnista i publicista

Za ovaj brutalni THELL BARRIO, meksički metal hardkore sastav, koji ne ostavlja nikog ravnodušnim, posebno na njihovim koncertnim, veoma efektnim, energičnim nastupima, nabijenim moćnom i burnom snagom, tek probuđenog, a proključalog užarenog vulkana koji bljuje užarenu lavu svud unaokolo i kao bend, ne praštaju ni sami sebi, ni svojim instrumentima, ali ni publici da dođe do daha – indirektno mi je preporučio da ga čujem, preslušam i napišem recenziju, moj prijatelj BOBAN GAJIĆ aka MASTER BOB, poznati tattoo umetnik, koji za sebe kaže da se bavi – ljudskom devijacijom i ima svoj profesionalni tattoo studio u samom centru Beograda, u Sinđelićevoj ulici, te vam preporučujem ako hoćete da se tetovirate, ili uradite neki lepi, ili neobičan pirsing da mu se obratite, ili njegovoj desnoj ruci, tattoo i pirsing umetnici Tanji Hercegovac.

Muzički sastav THELL BARRIO – slušljivo je to u ove četiri minute i kusur sekundi trajanja pesme MI VARDERA FAMILIA, veoma podlo, razbijački, destruktivno, ali uspešno, svojom opakom muzikom, lirikom i grol metal vokalom, nabijenom testosteronom jednog alfa mužjaka koji ne da napada, nego naprosto nasrće, gotovo da siluje sve žene ovoga sveta – USPEŠNO – JEDNIM REZANTNIM I PRECIZNIM NOKAUT UDARCEM RAZBIJA SVE USPOSTAVLJENE KONVENCIJE U OKVIRU METAL I HARD ROK, HARD KOR ŽANRA IKADA, U MUZIČKOJ INDUSTRIJI I ŠOU BIZNISU SVETA! U video spotu za numeru MI VADERA FAMILIA, možemo uočiti svakodnevan težak život u Meksiku, realnost koja je istinski surova da surovija ne može biti: bande, gangovi, mučke grupne tuče, podli udarci glavom u glavu, noževi, tetovaže, zatvorske ćelije, zabrinuta lica starosedelaca…. Sve to ukomponovano sa živim koncertnim nastupom benda THELL BARRIO koji je profesionalan, ali takođe podignut do same instance usijanja i crvene lampe alarma kao apel za urgentno, vanredno stanje, ne samo Meksika, nego cele planete!

U tome je štos i poenta! Bol se bolom leči!

Članovi benda THELL BARRIO čuvaju svoj identitet! Pod maskama i maramama su! Ali sviraju tako dobro, otresito i rezantno, kao da – oprostite mi na izrazu – jebu mladu majku u najranije, sitne sate!

Ako hoćete da izbacite iz sebe višak (negativne) energije, a pri tome ne želite nikoga da povredite, odvrnite na najjače Vaš CD plejer i zvučne kutije i razdrmajte se žestoko uz zvuk grupe sjajnog besa uz kojeg nema više stresa – THELL BARRIO!

U tom slučaju, i u svakom drugom, ukoliko ste ljubitelj teških doom metal rif i hard kor gitara i groul vokala, dubokih bas deonica i praštajućih palica seta bubnjeva – ovo je pravi bend za vas – THELL BARRIO iz Meksika!

Vrhunski dobro, i vrhunski brutalno!

Prava muzika za 21. vek i novo doba i njegovu sekciju!

Preporuka zlata vredna! Može i platine! Birajte sami jedno od ta dva! Nećete pogrešiti!

Share This