Usual Suspects/Dežurni Krivci feat Djixx – Pronađi Put

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Skoro pa petominutna numera PRONAĐI PUT je neoboriv argument da u ovom svetu još uvek može da se osmisli vredna, kreativna, iskrena, umetnička, moderna, savremena i komercijalna pesama- a da bude i hit, i brit pop i garaž rock i grunge pop i hard melodiik rok-a prijatna i instrumentalno odsvirana do savršenstva.

Ona je i pevljiva i radijski prihvatljiva i dovoljno bučna da nije ni malo soft i patetična a dovoljno Pearl Jam rock. Ona je svojevrsna rock ikona balada koja iskače iz tog žanra u ulazi u drugi još bolji-u večnoj borbi dobra i zla!

Numera beogradske grupe DEŽURNI KRIVCI  su razlog zašto pišem muzičke recenzije kada od toga para nema.

Numera grupe DEŽURNI KRIVCI su nova, sveža krv na domaćoj sceni koja treba i mora  da nasledi dinosauruse koji decenijama dominiraju na koncertnim binama i festivalima širom Srbije i regiona.

Nažalost, grupa DEŽURNI KRIVCI je usamljena grupa koja sija blistavom svetlošću, u masi  izgubljenih duša i istih takvih čeličnih i tamnih bendova.

Muzika: Aleksandar Bojović Scarzzy, Nenad Bojković Tekst: Aleksandar Bojović Scarzzy Aranžman: Aleksandar Bojović Scarzzy, Nenad Bojković Vokal, akustična gitara: Aleksandar Bojović Scarzzy Gitare: Nenad Bojković Bas gitara: Nenad Bojković Bubnjevi: Radoš Ćapin Orkestracija: Aleksandar Bojović Scarzzy, Nenad Bojković Specijalan gost na ženskim vokalima Djurdjina Radić Djixx.

Video Scenario: Aleksandar Bojović Scarzzy Režija i montaža: Neško Uskoković Direktor fotografije: Dragan Vildović Snimatelj: Milan Kostić Šminka: Duda Vuksanović Kostim: Sofija Kolarić Uloge: Stevan Piale Jelena Rakočević Bojan Hlišć Milan Maksimović Djordje Petrović Filip Bradarić Bradda Vuk Gajić Vesna Bojović Mihailo Maksimović Ilija Jovičić.

Tekst: Još nije kasno, da kažeš glasno to sto osećaš. Nek maske padnu, nek gola ostane sad istina Čudno je vreme, niklo je seme strašnog razdora. Ti plod ne beri, budi u veri čvrst i postojan. Pronadji svoj put… Pronadji svoj put… Vatre i vetrovi, kiše i smetovi, strah i glad. Na kojoj strani si, srcem se zamisli, biraš sad… U večnoj borbi dobra i zla… Tamne su senke, težine neke nebo prekrile. Ali u tebi, svetlost je jaka, zato pusti je Pronadji svoj put… Pronadji svoj put… Lažima sludjeni, u stalnoj zavadi, brat i brat. Kom ćes se carstvu privoleti, izbor je svakom dat… Nakon svih grehova minulih vekova, zove glas, Sa kraja svemira, iza svih nemira Nudi spas… U vecnoj borbi dobra i zla, u večnoj borbi dobra i zla…

Bass gitara i ritam gitara…ma cela orkestracija uključijući vokal i sam tekst čine jednu savršeno koncipiranu celinu- kojoj nema mane!

Za numeru PRONAĐI PUT se može reći, podcrtati da spada u nacionalno blago moderne pop kulture ove zemlje, i autori ove numere trebaju da budu ponosni urađenim.

Izuzetno!

Malo je reći samo – izuzetno!

Ova numera pomera granice!

Ova pesma pomera planine, kanjone i kanone!

Fabulozno!

Share This