Veče čistog hard roka i emocije uz čuvene Divlje jagode

 

Foto: Nikola Đorđević

Bilo je ovo veče čistog hard roka, ali i neprikosnovene emocije uz čuvene hitove Divljih jagoda na upravo održanom koncertu u mts Dvorani. Publika iz svih krajeva Srbije, noćas se okupila u punoj mts Dvorani, ne bi li zajedno sa kultnim bendom obeležila izlazak 13.studijskog albuma, ali i povratak na beogradsku scenu posle tačno dve godine od velikog koncerta održanog na istom mestu ( 2022.).

Hard rok umetnici na čelu sa frontmenom Seadom Zeletom Lipovačom u jednom dahu oživeli su stare hitove od kojih je i prošli put brujala mts Dvorana, ali su svom bogatom repertoaru dodali i nove pesme, koje su žestoko obradovale poklonike benda.

Na koncertu punom energetskog naboja, Jagode su svirale oko 30 hitova iz svih stvaralačkih faza sastava, među kojima su najveće ovacije i eksploziju publike izazvali čuveni: Motori, Šejla, Krivo je more, Kap po kap, Piramida, Ciganka, Konji, Zauvjek tvoj, Jedina moja, Marija, ali i najnoviji singl Ukrala je svjetlost istoka, koji je premijerno i odsviran na koncertu.

Foto: Nikola Đorđević

Definitivno najuzbudljiviji momenat koncerta bio je izlazak na scenu frontmena Zeleta Lipovače,kog se publika uželela, iščekujući nastup od prošle godine kada je prvobitno trebalo da bude održan u mts Dvorani. Koncertnu uvertiru bend je napravio hitom u startu , reč je o pesmi “Let na drugi svijet”. Publika je odmah stala na noge, ne gubeći vreme i plesala čitavo veče uz voljeni bend,koji je “prašio” čisti hard rok. Tokom izvođenja pesme “Šejla” bendu se pridružio gitarista Borislav Mitić Borko, što je izazvalo još burnije ovacije publike, kada su se gitare ukrstile.

Kao što i dolikuje,sastav je posle jednog bisa završio kao što je i počeo- hitom, te su do sledećeg susreta publiku pozdravili pesmom Divlje jagode! Ipak, i nakon završetka koncerta publika je nastavila da skandira hitove jednog od najvećih hitova Jagoda “Ciganko”.

Bend koji važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije, slovi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima, izdvajajući se stilski i tvrdoglavo braneći boje svoje muzike. Podsećanja radi, Jagode su prodale milione nosača zvuka, svirali hiljade koncerata širom sveta, napravivši riznicu od bar tridesetak velikih hitova, a veliki broj stranih bendova obrađivao je njihove najveće hitove.

Share This