Void inn – Stay young

Video singl/2020.

 


Piše: Milan B. Popović

Muzički dinamični-praskajući, besni, energični sastav VOID INN oglasio se najavnim VIDEO SINGLOM STAY YOUNG za dugosvirajući CD koji samo što nije ugledao svetlost dana i objavljivanja.

Jelena Vujanovic – Vokal, Sinisa Pejovic – Gitara, Marko Djoric – Bas Gitara i Marko Mrcarica – Bubanj. Četiri minuta i kusur eksplozivne energije i žestokog Jeleninog vokala na engleskom jeziku nimalo ne odbijaju, već privlače svojom urbanom melodičnošću, dobrom ukomponovanom matricom, sabijenom energijom, odličnom bubnjarskom kanonadom artiste Marka Mrčarice i posebno izvrsnim gitarskim solima koji isijavaju posebnu energiju kao noževi hiruškog skalpela-autora, gitarskog maga i proferora gitare- Siniše Pejovića. Basista grupe VOID INN Marko Đorić svojim četvoroožičanim
instrumentom udara tačno u stomak, a potkad direktno i ispod njega, ali da ne zaboli, već, opet, da prija, jer, sve je to hard rock /metal u najmanju ruku, undergraund. Izuzetna sola Siniše Pejovića se iznova ponavljaju i ostavljaju široki slušalački auditorijum bez daha i predaha!

Kako se numera i video spot za pesmu STAY YOUNG bliži kraju ona postaje sve teža, usporenija, mračnija, melanholičnija, tromija, u DOOM fazonu, poput Taype O negative i to u najsvetlijim momentima karijere ovog sada nepostojećeg kultnog svetskog benda.

Svakako bi trebalo napomenuti da četvoročlani bennd VOID INN iako našeg, srpskog porekla, dolazi iz Kalifornije, Los Angelesa, Holivuda.

STAY YOUNG
I’M THE ONE WHO CAN BE YOUR TOTAL SLAVE BUT YOU SEE WHEN I GIVE
YOU MY ALL I’M FREE YOU WILL NOW FEEL THE AIR I BREATHE NOT THE ONE
YOU LEFT BEHIND I’M THE ONE WHO EATS YOUR HEART AWAY SOME OF US
ARE BOUND TO STAY – YOUNG THE POWER OF TALK I CAN’T HEAR I’M
CROSSING THE LINE OF FEAR THERE IS ONLY SO MUCH I CAN FEEL TOTALLY
BLIND I FOLLOW MY DREAMS NOT THE ONE YOU LEFT BEHIND I’M THE ONE
WHO EATS YOUR HEART AWAY SOME OF US ARE BOUND TO STAY – YOUNG
I’M OUT OF TIME, YOU DRAW THE LINE SO CLOSE TO DELIGHT I’M OUT OF
TIME, YOU DRAW THE LINE I CAN NO LONGER HIDE

Bendovi koji su uticali na grupu VOID INN su Megadeth, Alice in Chains, Danzig, Black Sabbath i mnogi drugi sjajni dragulji svetskog rokenrola i metala. Snimao Dragan Petronic Gaga.

Što se mene kao potpisnika ove recenzije tiče, posle CD izdanja I CAN HOPE koji sam imao priliku da preslušam pre tri godine i recenziram afirmativno, ovaj singl je više nego jedna stepenica na bolje, na više, na dalje, na uspešnije i ubedljivije i zaslužuje čistu akademsku desetku-apsolutno argumentovano! Izuzetna pesma u svakom smislu! U sviračkom, instrumentalnom, komponovanom, vokalnom… produciranom.

Preporuka za preslušavanje se podrazumeva, a nabavka novog albuma koji izlazi uskoro još više! Bravo za ove umetnike za svojim instrumentima koje nimalo ne štede, i umetnicu Jeleni za mikrofonom koji seva i bukti kao lavina tek probuđenog vulkana dok ona sigurno i stabilno, kontrolisano- peva!

Najblaže rečeno – sjajna pesma i video spot, nema šta!!!

 

Share This