Vojvođanski šarm i akustični koncert za dušu: održan koncert Garavog sokaka u mts Dvorani

 

Foto: Bojan Petrović

Grupa Garavi Sokak održala je večeras u mts Dvorani jubilarni, deseti koncert u akustik formatu, pod nazivom „Biće bolje ako budeš tu”. Da kultna grupa poznata po bećarskim ritmovima pravi pesme za svačiju dušu, dokazala je publika koja je vidno uzbuđena dočekala frontmena grupe Baneta Krstića.

Posle više hiljada nastupa širom Srbije i sveta, tokom kariijere koja traje preko 30 godina, Krstić se na sceni pojavio, kako je i sam najavio u proširenom sastavu od 10 članova.

Vesela i ujedeno romantična atmofera koju je obećao Krstić pre koncerta, zavladali su Dvoranom na prve taktove pesama Kada Sunce noćas zažmiri , Plavi svitac i Šta mogu ja, kojima je otvoren koncert, da bi se na to nadovezao dva i po sata dugim repertoarom dobro poznatih pesama specifičnog žanra i senzibiliteta: Jedina Vilo, Teci teci Dunave, Biće bolje ako budeš tu, Ja bih za tebe dao sve, Mornari sanjanju more, Ako tebe ljubiz ne smem, Ćiri bu ćiri ba, Ja bih za tebe dao sve….

Posebnu emociju u publici izazvale su i ostale pesme pisane perom Baneta Krstića, kada se publika digla na noge i zdušno podržavala bend: Kao ja, Ko te ima taj te nema, Ti znaš i Neko neko, Skeledžijo, a 35 pesama dug nastup završen je u duhu Nove godine pesmama Novogodišnja, Ajmo na Salaš i Zrnce ljubavi.

Pevalo se i igralo u večeri punoj neke blage melanholije, ali i veselih ritmova , a razmena energije između publike i benda koji je u dahu odsvirao ceo koncert, ukazivala je da će se ovakav susret sigurno , na istom mestu ponoviti.

Share This